PLES ZA ŽIVOT

Jennifer Grey pobijedila u Plesu sa zvijezdama

Američkoj glumici Jennifer Grey (50), koja se proslavila 1987. ulogom u filmu “Prljavi ples”, posljednjih dana ne izlazi iz glave rečenica koju u njemu izgovara njezin filmski partner i veliki prijatelj Patrick Swayze: “Nitko neće moju malu gurnuti u kut”. Ta izjava pokazala se proročanskom: naime, glumica, upravo doživljava novi profesionalni uzlet zahvaljujući pobjedi u američkoj inačici showa Ples sa zvijezdama, prebrodila je životno iskušenje koje bi mnoge, da su se našle na njezinom mjestu, “stjeralo u kut”. Iako je na kraju trijumfirala, kao pobjednica se osjećala još i prije početka showa…

Glumica se, naime, potkraj kolovoza, na liječničkom pregledu koji prije početka snimanja prolaze svi natjecatelji Plesa sa zvijezdama kako bi se utvrdilo jesu li spremni za tjelesni napor koji ih očekuje, požalila na kroničnu bol u vratu koja ju je mučila od 1988., kad je doživjela prometnu nezgodu. Liječnici su je, za svaki slučaj, pregledali magnetskom rezonancijom – i otkrili sumnjivu kvržicu na štitnjači. Pokazalo se da je posrijedi karcinom, pa je “kvržica” početkom rujna operativno uklonjena, a kako je kod glumice bolest otkrivena u ranoj fazi, nije morala ići na dodatne terapije.

Glumici je, osim toga, kasnije kirurški oslobođen i ukliješteni vratni živac pa se osjeća preporođeno. I tvrdi da nastup u Plesu sa zvijezdama ni u jednom trenutku nije došao u pitanje. Njezina odvažnost privukla je silnu pozornost javnosti koja telefonskim glasovanjem odlučuje tko će pobijediti, pa je njezin trijumf bio očekivan. To više što je 20. rujna, na debiju u Plesu za zvijezdama izgledala senzacionalno, a u finale je ušla dobivši tri desetke, jedina u ovoj sezoni.

Linker
18. travanj 2024 23:40