SARAJEVO FILM FESTIVAL

Jeremy Irons opustio se uz konjak, cigare i dobro društvo

Mnogi su se iznenadili kad su u subotu iza 1 u noći ugledali glumca Jeremyja Ironsa u sarajevskom baru Pravda kako u društvu Mirsada Purivatre, direktora SFF, modne dizajnerice Borne Rajić i producentice Emine Ganić uživa u cigari i finom konjaku!

Nisu očekivali da će zvijezda filmova “Požuda”, “Lolita” i “Kraljevstvo nebesko” biti tako opušten, duhovit i spreman se sa svima fotografirati! A iako ima 64 godine, britanski glumac još od subote poslijepodne otkako je iz Budimpešte (u kojoj snima serijal “Borgije”) sletio na sarajevski aerodrom, pokazao je da je u zavidnoj formi i da mu ništa nije teško!

Tako je čim se smjestio u hotel Europa odjurio u kino Meeting Point da nakon projekcije dokumentarnog filma “Trashed”, u kojem je glumio i producirao ga, odgovara na pitanja polaznika Talent Campusa.

– Oprostite mi što sporo razmišljam, jer sam proteklih dana glumio Papu – našalio se Jeremy Irons, koji je pola sata odgovarao na pitanja, najčešće vezana za onečišćenje, deponije smeća, ekologiju itd. Jedini predah koji je imao bio je do izlaska na crveni tepih pred Narodnim pozorištem, a glasine po Sarajevu su jučer cijeli dan kolale da će doći i filmske zvijezde Robert De Niro i George Clooney. No, Irons je bio dovoljan da oduševi male obožavateljice s kojima se fotografirao i strpljivo im podijelio autograme! Nakon što je u Narodnom pozorištu pogledao dodjelu nagrada, inzistirao je da se pješke uputi u kino Hej! u kojem je dodijelio nagradu Katrin Cartlidge.

– Dobra večer Sarajevo, jako sam sretan što sam ovdje! Htio sam doći jos 1993., ali nisam mogao, no zato sam cijelo vrijeme u mislima bio s vama – pozdravio je publiku Jeremy Irons, koji je potom pogledao film “Anđeoski dio” i burnim pljeskom pozdravio glumačku ekipu. Mirniji dio večeri s organizatorima festivala održao se u restoranu Vinoteka, gdje se uz mesne specijalitete i vina iz vinarije Gentille, čavrljalo o filmovima, a večer je zaokružio odlazak na konjak i cigare prije spavanja. Jer ujutro je trebalo rano ustati i uputiti se na izlet u Dubrovnik…

Linker
03. svibanj 2024 01:58