Instagram
HUMANITARNA AKCIJA

Jeste li se već uključili u akciju "Kruh za poslije"?

Humanitarna akcija Kruh za poslije za cilj ima pomoći najsiromašnijima da ovu osnovnu namirnicu imaju na svom stolu. Ideja je da građani, kada u pekarnici kupuju kruh za svoju obitelj, kupe još jedan koji ostaje u pekarnici i po njega može doći netko tko nema novca.

Odmah nakon što su tri sestre iz Kutine; Sanja, Tanja i Josipa Bijonda pokrenule Portal dobrote humanitarnoga karaktera, došle su na ideju Kruha za poslije.

Djelovati lokalno da bi se vidjeli globalni pomaci – cilj je Kruha za poslije, a s obzirom na to da ih je do sada podržalo više od 400 hrvatskih pekarnica te da se akcija širi i na zemlje regije, obasjava akciju pozitivnim svjetlom.

O čemu se radi?

Kruh za poslije je unaprijed plaćen kruh koji zatraži netko tko nema novca da ga kupi.

Kako to funkcionira?

Dođite u pekarnicu koja sudjeluje i kupite kruh za poslije koji potom ostavljate na mjestu kupnje. Netko tko nema novaca za kupnju kruha dolazi u tu istu pekarnicu i pita: Imate li kruh za poslije? nakon čega mu ga osoblje prodajnoga mjesta udijeli.

Eventualni problemi?

Za svaki unaprijed plaćeni kruh, trebao bi vam biti izdan račun te odložen na posebno mjesto. Kad čovjek dođe po kruh za poslije izdaje mu se kruh zajedno sa računom koji je već plaćen.

Forma je zadovoljena: kruh je plaćen, račun izdan zajedno s kruhom, a državi plaćen PDV što je vidljivo kroz izdani račun.

Popis pekarnica koje sudjeluju možete pogledati ovdje.

Linker
01. svibanj 2024 11:18