IZGUBLJENI DJEČAK

Jim Kerr: Želim se skrasiti u Aziji

Jim Kerr (49), pjevač škotske grupe Simple Minds, s kojom nastupa od njenog osnutka 1978., snimio je prvi samostalni album “Lostboy! A.K.A Jim Kerr”, sad objavljen i kod nas pod etiketom diskografske kuće Menart.

Zašto ste nakon 30 godina sa Simple Mindsima snimili samostalan album? – Morao sam pronaći još jedan “ventil” za svoje pjesme, jer mi Simple Mindsi nisu bili dovoljni. Mislim da sam se ponovno povezao s izgubljenim djetetom kakvo sam bio kad sam počeo stvarati rock-glazbu, i zato sam album nazvao “Lostboy”. No, obožavam momke iz grupe i nemam namjeru otići iz Simple Mindsa.

Često putujete u Aziju. Zašto? – Volim putovati, a azijske zemlje još nisam dovoljno istražio. Volim njihovu hranu, pejzaže, boje… Iz Azije, točnije iz Japana, je i moja djevojka Yumi. U vezi smo 14 godina, no ona ne želi da pričam o njoj i ja poštujem njezinu odluku. Volim i Siciliju, posjećujem je već 25 godina, a u Taormini sam prije deset godina kupio zemlju i sagradio hotel Villu Angelu.

U kakvom ste odnosu s bivšim suprugama, pjevačicom Chrissie Hynde i glumicom Patsy Kensit? – U dobrim, ipak su one majke moje djece. Kći Yasmin je glazbena menadžerica, a sin James još ide u školu. Samostalni su i vrijedni.

Gdje biste se jednog dana voljeli skrasiti? – Negdje u Aziji, jer me strastveno privlači i ondje bih se osjećao sretno.

Damir Leljak

Linker
17. svibanj 2024 15:50