Singer Adele arrives at the 58th Grammy Awards in Los Angeles, California February 15, 2016. REUTERS/Danny Moloshok - RTX2733L
 Foto: Reuters / REUTERS
DVA ALBUMA NA LISTI

Još jedan dokaz da svi vole Adele

Britanska organizacija Official Charts Company objavila je novu listu najprodavanijih albuma svih vremena u Ujedinjenom Kraljevstvu na kojoj su se našla čak dva izdanja pjevačice Adele, što je samo još jedan pokazatelj koliko je svi vole.

Njezin drugi album naziva “21” na visokom je četvrtom mjestu prestižne ljestvice, a album “25”, koji je objavila lani, već je na 27. mjestu najprodavanijih albuma svih vremena. Britanska pjevačica na listi se nalazi u dobrom društvu: na prvom su mjestu Queen i njihov “Greatest Hits”, koji je do danas prodan u više od šest milijuna primjeraka, na drugom album “Gold” grupe ABBA, a na trećem “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” The Beatlesa.

Adele je nadmašila glazbenike poput Michaela Jacksona i Lady Gage, ali njezina prisutnost na listi nije nikakvo iznenađenje. Album “21” postao je multiplatinasti u vrlo kratkom vremenu, a objavom albuma “25” oborila je rekord broja prodanih primjeraka u samo jednom tjednu s više od 3 milijuna izdanja prodanih samo u SAD-u.

Linker
02. svibanj 2024 18:50