MODNE NAVIKE

Kako Feminnemke uživaju u radostima shoppinga

Posljednjeg dana Cro A Portera domaće dizajnere došle su pogledati i djevojke iz grupe Feminnem – Nika Antolos , Pamela Ramljak i Neda Parmać . Iako zbog posla zajedno provode puno vremena, to ne znači da se njihovi modni ukusi imalo poklapaju. Upravo zbog toga prije godinu i pol angažirale su stilista Ivana Friščića koji im pomaže u odabiru modnih kombinacija za nastupe, pa ih se sada više ne može vidjeti kako rade početničke greške, barem ne na pozornici, gdje djeluju elegantno i skladno. No, u privatnim situacijama nisu nimalo usklađene.

Nosite li za svakodnevne prilike dizajnersku odjeću? Neda: Ne nosim dizajnersku odjeću zato što mi ne imponira, ali da vidim neki komad koji mi se toliko sviđa, uzela bih ga. Nika: Moram priznati da preferiram naše dizajnere i, kada to mogu financijski, kupujem njihove kreacije. Mislim da bi trebali biti više cijenjeni nego što jesu.

Mislite li da su domaći dizajneri još uvijek cjenovno nepristupačni široj publici? Nika: Oni trebaju držati do sebe – pa makar to značilo da moraju staviti višu cijenu. Umjetnost ne smije izgubiti cijenu, bez obzira na bilo što.

Kakvu odjeću nosite privatno, kada ne nastupate? Neda: Iako sam u zadnje vrijeme počela trošiti više nego inače, nastojim što manje trošiti na garderobu. Svoj stil bih opisala kao ležeran, sportski, dok se na koncertima najbolje osjećam u rockerskom izdanju. Pamela: Ja sam totalno drugačija od Nede, ne volim pretjerano sportsku garderobu, osim kad treniram, idem u teretanu i trčim. Rijetko kad ću izaći u grad u tenisicama. Naravno, u svoja četiri zida uvijek sam u šlampavim kombinacijama i trenirkama. Za van se volim srediti, volim elegantnu robu i uvijek ću prije izabrati suknju nego hlače. Međutim, ne volim ni kada je nešto preotvoreno. Nika: Volim kombinirati ono što se nosi vani i trend je u Londonu ili Americi. Ja uvijek volim malo luđe kombinacije, što se možda kod nas nekome ne bi svidjelo. Vidim da ima hrabrih djevojaka, posebice u Zagrebu, ali u drugim gradovima, kao što je Rijeka, ne usudim se staviti nešto osebujnije na sebe jer bi to krivo protumačili.

Što vam je najveća slabost kada shoppingirate? Nika: Joj, obožavam kupovati cipele! Pamela: Najveća slabost su mi torbe. Ni sama ne znam koliko ih imam! Krenem u grad s namjerom da ću uzeti neku garderobu, tipa hlače, suknju ili košulju, ali na kraju opet završim s torbom. Ne znam kako se to dogodi, ali uvijek se to nekako dogodi (smijeh). Neda: Traperice. I uvijek mi dosade one koje već imam.

Imate li neke uobičajene navike kada odlazite u kupnju novih krpica? Neda: Najviše volim sama kupovati. Uopće nemam raspored kretanja pošto je jako teško pratiti moj tempo pa, ako i odem s nekim, vrlo brzo se razdvojimo. Nika: Ja sam kao muško! Iako volim lijepe nove stvari, ne volim shopping. Zato uvijek radije kupujem preko interneta jer nisam tip osobe koja voli isprobavati. Samo me nemojte staviti u garderobu. Najiskrenije, danas sam kupila cipele, nisam ih ni probala. Jednostavno sam uzela svoj broj.

Tko vam je najveći kritičar, osim Ivana, koji vam je stilist? Pamela: Moja majka, definitivno. Neda: Mojoj obitelji je roba zaista na dnu ljestvice prioriteta (smijeh). Nika: Mama! Ona uvijek ubode, uopće je ne zanima boli ili ne boli, uvijek je iskrena i to je ono što i tražim. Takav je i moj prijatelj Leo, on je možda još gori nego mama. To je ono što mi treba, pogotovo u ovom poslu gdje će me netko ocrniti puno gore od njih.

Anela Senčar

Linker
23. travanj 2024 19:41