Sipa/Cropix / RIGELHAUPT SAMUEL/SIPAUSA/SIPA
ISKRENO O SVOJIM POČECIMA

Kate Moss: Ne znam kako još uvijek prodajem tolike naslovnice

Ne događa se često da Kate Moss daje velike intervjue, stoga kada to učini – onda je to za nekoga vrlo posebnog, ovoga puta za svog dugogodišnjeg suradnika i fotografa Nicka Knighta.

Supermodel Kate Moss (40) ovim je intervjuom dala svoj doprinos za prvu epizodu niza kratkih filmova u produkciji kuće SHOWstudio, koji žele prikazati modnu fotografiju kroz oči modela koji su i njeni glavni akteri.

Poznati fotograf i voditelj intervjua Nick Knight (56) odabrao je nekoliko fotografija sa Kateinih početaka, koje je ona potom redom komentirala i prisjećala se njihovog konteksta i načina na koje su nastale.

Prva fotografija bila je naslovnica sa časopisa The Face iz 1990. godine, na kojoj Kate ima samo 15 godina i koja ju je lansirala među najtraženije i najpopularnije modele svih vremena.

Iako se na naslovnici smiješi, a unutar časopisa samopouzdano koketira s kamerom, slavni model priznaje kako se u tom periodu osjećala vrlo nesigurno:

– Sve mi je to bilo jako smiješno, ali istovremeno sam se i sramila svoga tijela – rekla je nervozno Kate, koja je u to vrijeme još uvijek išla u školu, a to joj je bio prvi ozbiljni angažman.

Također je govorila i o skromnim počecima i modnoj industriji koja tada nije imala toliko novca pa su na snimanjima jeli samo ribu i pomfrit, jer nije bilo cateringa kao danas.

Kada su se dotaknuli teme mršavosti, poznata Britanka je vrlo uvjerljivo rekla kako se nikada nije posebno trudila biti jako mršava:

– Bila sam mlada i mršava, kao što je moja kćer vrlo mršava. Radila sam u modnoj industriji i u to vrijeme jednostavno nije bilo toliko hrane na snimanjima pa nije bilo niti potrebe za dijetama.

Na pitanje o tajni svoga uspjeha i činjenici da prodaje sve naslovnice i časopise u kojima se pojavi, Kate je vrlo tajnovita:

– I meni je to neobično i ne razumijem zašto je tako – izjavila je ova ikona stila i zamolila da o tom pitanju više ne razgovaraju.

1C
/ CAVALLI/SIPA

Sipa/Cropix

Linker
26. travanj 2024 15:17