SANJA MIKLEUŠEVIĆ PAVIĆ

'Kavitiram' između kuće i posla

Nakon prvog sam porođaja već za šest mjeseci dosegnula idealnih šezdeset kilograma, a sad mi ide nešto teže. No, ne živciram se zbog toga: još se borim s trudničkim trbuščićem, Rubensovim bokovima i pet kilograma viška, ali polako i to odlazi – priznaje Sanja Mikleušević Pavić (39) koja se u srpnju, osam mjeseci nakon rođenja sina Jerka Rafaela vratila na HTV. Dok uređuje i vodi emisiju Hrvatska uživo, suprug se brine o malenom, i o petogodišnjem Niki.

Hoćete li s vježbama pokušati do kraja ‘istesati’ liniju? – Još se nisam natjerala na vježbanje, ali s djecom mnogo šećem, ne vozim se liftom nego se penjem stepenicama. I to je nešto… Kojim preparatima njegujete lice i tijelo? – Zbog mješovite kože muku mučim s pronalaskom dobre kreme, no, konstanta je Afroditin vitamin E u serumu.

A kosu? – Garnierovim šamponom i balzamom te domaćim pakungom od žumanca i maslinova ulja. Imate li često podočnjake? – San mi je dobro se naspavati. Da nema nekih davnih fotografija, mislila bih da sam se rodila s podočnjacima. Stoga mi je korektor jedan od najdražih preparata.

Čije savjete najradije poslušate? – Zapamtila sam savjete jedne žene u zrelim godinama, koju sam kao curica vidjela na TV-u: uvijek višak šminke očistiti s lica, ne istiskivati bubuljice, lice često prskati hladnom vodom – i dugo ćete ostati lijepe.

Na koje tretmane odlazite kozmetičarki? – Jednom mjesečno na depilaciju i pedikuru. Tretmani lica AHA kiselinama ili kavitacija za oblikovanje tijela još su u sferi želja. A kako non-stop jurim, ‘kavitiram’ između kuće i posla. Koji vam je beauty postupak najdraži? – Masaža stopala nakon pedikure.

Čiju dekorativnu kozmetiku upotrebljavate? – Vjerna sam Max Factoru, Chanelu i Art Decou.

Što najradije ističete? – Oči. Bez maskare ne mogu zamisliti dobar make-up. Sviđaju mi se i umjetne trepavice, ali kad ih stavim, toliko mi smetaju da stalno trepćem.

Kakav nakit nosite? – Užasavam se pretjeranog kićenja, volim jednostavne prstene od bijelog zlata, ljeti nosim ogrlice, narukvice ili naušnice. No, moj su fetiš – satovi.

Koliko ih imate? – Petnaestak: od sportskih Fossil i Esprit do muških Nautica i ženskih Guess. Daruje li vam suprug kozmetiku? – Ponekad me iznenadi parfemom, a kozmetiku kupuje, uz upute, samo ako ja ne stignem.

Jagoda Zamoda

Linker
28. travanj 2024 16:17