IVICA I MARICA

Kazališna bajka oduševila poznate

Jedna od najljepših bajki braće Grimm, ”Ivica i Marica”, oživjela je na daskama zagrebačkog dječjeg kazališta Trešnja, i iako poznata svim naraštajima, izazvala veliku pozornost i oduševljenje publike.

Tako su se na premijeri mogli vidjeti mnogi roditelji sa djecom, poput pjevačice Maje Vučić i njene Gite, tv voditelja Joška Lokasa sa kćerkom Noom i sinom Tomom, književnice Julijane Matanović i kćeri Magdalene, tv novinarke Jasne Nanut i kćerkice Kimi, ali i mnogi ”veliki” – kao što su glumice Nera Stipičević i Iva Visković.

– Pripremali smo se dva mjeseca, a uz uobičajene probe imali smo i treninge na svili – kazala je Daria Lorenci, koja je uz dobru glumu pokazala da je godinu i pol nakon poroda u izvrsnoj formi. Naime, Daria u ulozi vještice i Aleksandra Naumov kao Marica, publiku su oduševile glumom ali i hrabrošću – naime, uloge su od njih zahtjevale da nekoliko metara od tla izvode akrobacije na svili.

FOTO: Pogledajte tko je bio na premijeri

– Kad nam je trenerica Iva Dragan-Peter prvi put pokazala što moramo raditi, sve nam je to izgledalo nemoguće, no uspjele smo to naučiti bez ijedne ozbiljne ozljede, tu i tamo smo zaradile tek musklfiber – pojasnila je Daria, majka 1,5-godišnjih blizanaca Maka i Frana, kojoj ovo iskustvo nije bilo prenaporno jer se ranije bavila plesom a u slobodno vrijeme, umjesto na kavicu, radije ode na satove pilatesa.

Maja Jurović

Linker
03. svibanj 2024 14:46