GLAZBA I TRČANJE

Klaxons DJ set na manifestaciji We Run Zagreb

Jamie Reynolds , osnivač, basist i jedan od vokala skupine Klaxons, dolazi u Zagreb 29.09. na manifestaciju “We Run Zagreb” izvesti grupin poznati DJ set nastup. Kao predgrupa Jamieju koji na pozornicu dolazi u 20 sati, u 18:30 nastupit će domaći bend Nipplepeople.

Klaxons miješaju rock i rave žanrove te su percipirani kao indie izvođači, iako njihove ploče objavljuje veliki izdavač. Grupa je najpoznatija po obnovi plesnog klasika “Not Over Yet” te po singlovima kao što su “Magick” i “Golden Skans”. Početkom 2007. skrenuli su na sebe pozornost albumom prvijencem “Myths of the Near Future”. Album je osvojio prestižnu Mercury nagradu i dostigao velike naklade s obje strane Atlantika. Uslijedio je “Surfing the Void”, a treći bi se album uskoro trebao pojaviti.

Nipplepeople su, pak, zamaskirani dvojac koji publiku osvaja futurističkim elektro popom. Glazbeni eter osvojili su krajem 2008. godine uspješnicom “Broj”. Singlovima “Sutra” i “Bolji” proširili su krug obožavatelja te su sudjelovali na brojnim festivalima. Očekuje se i njihov debitantski album.

Linker
19. travanj 2024 22:23