Zagrebački Christmas Garden

Slutimo hit mjesto: Nova advent lokacija u centru Zagreba, Nipplepeople na otvaranju Akademije!

Zajednički naziv novog zimskog festivala je Akademija, u čijem će programu biti: koncerti, DJ-i, kupole, skulpture, izložbe, svjetlosni efekti, dječji program, kulinarske radionice...

Ove zime Zagreb će dobiti vjerojatno jednu od najatraktivnijih lokacija ovogodišnjeg Adventa, koja se otvara od iduće subote 27. studenog u 18 sati.

U prekrasnom parku Akademije likovnih umjetnosti, Ilica 85, od 27.11.2021. do 1.1.2022. posjetitelji će moći uživati uz vrlo zanimljiv glazbeni program i besplatne koncerte, čarobni božićni vrt, nezaobilazne adventske mirise, bogatu gastro ponudu, očaravajuće svjetlosne efekte te bajkovitu atmosferu posebno konstruiranih kupola uz desetke tisuća lampica.

Zajednički naziv ovog zimskog festivala je Akademija.

Park ALU-a u zadnje dvije godine profiliran je kao prostor umjetničkih izložbi, koncerata i ostalih glazbeno-scenskih izvedbi, te u formi pravog "Christmas Gardena" ovog prosinca visoko podiže ljestvicu atraktivnosti adventskih programskih sadržaja.

image

Akademija advent

FOTOGRAFIJE: PROMO

Nipplepeople, Boris Štok, Svemirko, pocket palma, Kuku$, Drito iz Akademije, Whateverest, DJ Indy, Stanko Bondža i Sinke Fresh samo su neki od izvođača koji će glazbom obojati Advent u Akademiji dok dodatni sadržaji poput prodajne izložbe slika "Plati i nosi“, dječjeg festivala Eko Limach Fest, brojnih kulinarskih radionica te ostale planirane zanimljivosti garantiraju jedan od najposebnijih advenata u Zagrebu ove godine.

Bajkovit ugođaj

Bajkovit ugođaj postignut decentnim bojanjem drveća rasvjetom i umjetničkom scenografijom zasigurno će uz veliki broj domaće publike privući i brojne turiste. Uređenje Parka ALU-a zamišljeno je kao niz manjih i većih kupola s kristalnim lusterima kao iz luksuznog dnevnog boravka, koji se kod blagog puhanja vjetra pomiču i zrcale mnoštvo boja rasvjete na sve što ih okružuje. Ovogodišnji Advent u Akademiji, osim zanimljivom ponudom i programom, inspiriran je umjetninama, igrom svjetla i sjene, drvećem i ostalim nasadima parka.

Pogledajte video

Kroz cijelo trajanja Adventa u Akademiji, park ALU-a sadržavat će postavu izložbe skulptura naših najeminentnijih umjetnika (od Meštrovića do Augustinčića), dok će u posebnoj kupoli biti organiziran izložbeni prostor umjetnina koje su izradili studenti ALU-a te će se izložene umjetnine na licu mjesta moći kupiti.

Čitajte i: Blještavilo unatoč pandemiji: Evo što nas sve ove godine očekuje na Adventu u Zagrebu!

Sve informacije i novosti o Akademiji mogu se pratiti na njihovom Instagram profilu te Facebook stranici, gdje će se detaljno objavljivati koncerti, program i ponuda, te ostale zanimljivosti ovogodišnjeg Adventa.

Advent u Akademiji otvara svoja vrata ove subote, 27. studenog u 18 sati, a koncert Nipplepeople počinje točno u 20 sati.

Nova lokacija, kao i sam Advent u Akademiji, donosi sasvim posebnu atmosferu centru Zagreba kao najljepši uvod u ovogodišnje vrijeme slavlja i blagdana.

Čitajte i: Od suvenirnica, kafića, slastičarnica do cvjećarnica! Zavirite s nama u najljepše zagrebačke božićne izloge

Linker
30. studeni 2023 19:07