SNJEŽANA BANOVIĆ I LEO DOLEZIL

Krah još jedne ljubavi

Napisala Jasmina Rodić Snimio Davor Matota

Kad se zagrebačka redateljica Snježana Banović (43) prije tri i pol godine u romantičnom okružju dubrovačkih zidina zavjetovala na vječnu ljubav 11 godina starijem ekonomistu Leu Dolezilu, bila je uvjerena da će ta veza, za razliku od njezinog prvog braka, opstati. Naime, i njezin odabranik bio je prije toga oženjen, čak dvaput, a uz takvo bračno iskustvo i životnu zrelost, nije trebalo biti prepreka za sretno i skladno zajedništvo. No, nakon tri godine sreće, pojavio se velik problem, s kojim se bivša ravnateljica Drame zagrebačkog HNK ipak nije mogla nositi – atraktivna djevojka, u koju se njezin suprug, član Uprave petrokemijske tvrtke DIOKI, zaljubio. I zbog koje se prije dva mjeseca iselio iz zajedničkog doma na zagrebačkom Pantovčaku. Glasine o muževom iseljenju potvrdila je i sama redateljica.

– Leo i ja više ne živimo skupa – kratko je kazala Snježana Banović, koja je samo najbližim prijateljima ispričala što se dogodilo. No, priča sa svim detaljima brzo se proširila gradom: djevojka zbog koje je Dolezil, nekadašnji predstavnik INA-e u Milanu, spakirao kovčege i napustio obiteljsko gnijezdo, navodno je kći njegovih dobrih prijatelja, dvostruko je mlađa od njega i po struci je dizajnerica keramike.

Gorak je to kraj ljubavne veze koja je počela prije šest godina u Dubrovniku, u kojem je Leo Dolezil provodio ljeto, a Snježana je ondje boravila pripremajući dramski program Dubrovačkih ljetnih igara. Iako je Dolezil u jednom od najljepših dijelova Dubrovnika kupio kuću i planirao se ondje trajno nastaniti, ljubavna veza s redateljicom motivirala ga je da se vrati u Zagreb. Ipak, za svoje glamurozno vjenčanje poželjeli su dubrovačku “scenografiju”, u kojoj je uživalo i 150 gostiju, među kojima i tadašnji američki veleposlanik William Montgomery sa suprugom.

Činilo se da u njihovom braku vlada idila: često ih se moglo vidjeti kako se šeću gradom, nerijetko i s njezinim 17-godišnjim sinom Grgurom (rođenim u braku s Dubravkom Petrovićem), odlaze na kazališne premijere, subotom ujutro na tržnicu… Idila se nije održala, no Snježana Banović, kažu njezini prijatelji, ne očajava odviše. Odlučila je posvetiti se poslu te je uz obveze koje ima kao predstojnica Odsjeka produkcije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, počela i s pripremama festivala Julian Rachlin & Friends, koji će se u rujnu održati u Dubrovniku. U grad u kojem se vjenčala, uskoro će se vratiti ponovno – kao slobodna žena.

Linker
06. ožujak 2024 12:39