Sipa/Cropix
JEDNOSTAVNO RJEŠENJE

Krajnje jednostavan trik koji vašu kosu vraća u život

Kosa vam je beživotna, možda suha i lomljiva? Ili se prebrzo masti? Čini vam se da vam je svaki dan frizura loša i hitno trebate nešto što će vašu kosu oživjeti?

Rješenje je vrlo jednostavno. Trebate promijeniti šampon. Osim što se stručnjaci slažu da je dobro i štoviše poželjno bar dva puta godišnje promijeniti proizvod kojim njegujete kosu, vrhunski frizeri i stilisti kunu se da ovaj krajnje jednostavan trik vraća u život vašu kosu.

No, bitno je i kakav šampon koristite. S adekvatnim proizvodom svoju kosu možete preporoditi nakon samo jednog pranja. Kod biranja šampona trebate obratiti pažnju na to da on sadrži neke neophodne sastojke koji garantiraju zdravlje vaše kose.

Keratin i aloe vera jedni su od najbitnijih sastojaka saveznika vaše kose stoga vodite računa o tome da vaš šampon sadrži te čarobne sastojke. Kosu hrane i njeguju i ekstrakt kamilice i bambusa. Obojenu kosu najbolje hrane ekstrakt nara i razni uljni kompleksi poput ulja makadamije, avokadovog i čičkova ulja.

  • Keratin je prirodni zaštitni sastojak koji se nalazi u kosi, ali je zbog vanjskih utjecaja često oslabljen, stoga se u nekim šamponima on nalazi u tekućem obliku – i tako pomaže u obnovi vaše kose.
  • Aloe vera – dobro poznata ljekovita biljka koja hidratizira i vlaži ne samo kosu nego i vlasište. Kao sastojak u šamponu aloe vera štiti od isušivanja i ispucalih vrhova, a budući hidratizira i vlastište izbjeći ćete i čest problem masnog vlasišta i suhih vrhova.
  • Nar je biljka kojoj se pripisuju mitska svojstva, a poznat je i kao drvo života: izravno djeluje na staničnu obranu organizma, a kosi osigurava volumen. Bujnost kose osigurava i ekstrakt bambusa, a kamilica je zadužena za sjaj, s time da se posebno preporuča za njegu plave boje kose.

Powered by NIVEA

%CODE1%

Linker
17. travanj 2024 10:29