BORBENA SNJEGULJICA

Kristen Stewart: Uvijek sam se divila Charlize Theron

Karijera američke glumice Kristen Stewart (22) trenutačno je na prekretnici. Od tinejdžerske zvijezde, koja je zasjala kao Isabella Swan u filmskom serijalu “Sumrak saga”, trebala bi se preobraziti u glumicu holivudske A kategorije, a u tome bi joj trebala pomoći – Snjeguljica.

U akcijskom spektaklu “Snjeguljica i lovac” glumi glavnu junakinju koja nije više nemoćna princeza nego odvažna ratnica spremna na borbu protiv zle maćehe – a nju glumi zanosna Charlize Theron . O uspjehu toga filma mogao bi ovisiti nastavak njene karijere, no prognoze su optimistične – u prvom vikendu prikazivanja “Snjeguljica i lovac” zaradio je gotovo 60 milijuna dolara u SAD-u, a u Hrvatskoj ga je pogledalo više od deset tisuća ljudi.

Tijekom razgovora u Bel Air Beach Clubu u Los Angelesu mlada je glumica bila iznenađujuće otvorena pa je, među ostalim, rekla kako bi trebao izgledati njezin idealni muškarac.

Zašto ste željeli glumiti Snjeguljicu? – Svidjelo mi se što je njen lik posve drukčiji od onog kojeg poznajemo iz tradicionalne bajke. Da bi vratila svijet koji poznaje, i koji je tijekom njena desetogodišnjeg izbivanja potpuno uništen, mora postati nešto što zapravo ne želi biti i svojim postupcima povrijediti druge. Bilo mi je zanimljivo glumiti tako atipičnu akcijsku junakinju.

Što ste pomislili doznavši da će zla maćeha biti Charlize Theron? – Uvijek sam joj se divila i svrstavala je u posebnu kategoriju, iznad svih ostalih holivudskih glumica. Možete zamisliti koliko je uzbudljivo raditi zajedno sa svojim idolom iz djetinjstva. Imala sam stoga popriličnu tremu, nisam htjela pred Charlize ostaviti loš dojam, no već nakon nekoliko dana shvatila sam da se nemam čega bojati jer me ona dočekala kao prijateljicu, a ne kao suparnicu.

Jeste li se bojali usporedbi s Lily Collins, koja također glumi Snjeguljicu, ali u filmu “Ogledalce, ogledalce”? – Ne, jer je ona, zapravo, moja dobra prijateljica, već se dugo poznajemo. Zato je i zabavno čitati tekstove u kojima nas uspoređuju ili nas čak žele posvađati. No, naši su filmovi potpuno različiti, pa je nemoguće uspoređivati i naše Snjeguljice. U svijetu filma ima mjesta za nas obje.

Vjerujete li u ljubav na prvi pogled kakva se dogodi Snjeguljici kad ugleda princa? – Mislim da ljubav doista dolazi u trenutku. Ponekad je to taj prvi pogled, ali postoje i ljubavi koje se dogode nakon što dugo vremena poznajete tu osobu i onda odjednom shvatite da je ona prava za vas.

Kako izgleda vaš idealni muškarac? – Znam da ću zvučati kao i sve žene, ali zapravo samo tražim nekoga tko me može nasmijati i brinuti se za mene. No, isto tako znam da je sve to iluzija. Ne možeš izići u grad s mišlju “večeras ću pronaći plavokosog ljepotana, visokog 190 centimetara, koji je dobar u duši”. Svi znamo da to tako ne ide. Tek kad nekoga vidite i uhvatite njegov pogled, znate je li on osoba koja vas zanima. I, na kraju, jedino je važno nadahnjujete li se i žudite li jedno za drugim.

Žalite li katkad za danima prije “Sumrak sage”, kad ste bili anonimna djevojka? – Ne, zašto bih? I dalje imam svoju privatnost, jer je čuvam, a sve što poželim, to i činim. Trebalo mi je neko vrijeme da odredim granicu do koje u svoj život puštam obožavatelje i novinare, međutim, sada znam što smijem, a što ne smijem učiniti kako bih sačuvala svoj normalni život.

Uspijevate li s dečkom Robertom Pattinsonom uskladiti brojne obveze? – Kao što sam rekla, što poželim to i učinim.

Koliko pazite da ne napravite nešto što bi uvrijedilo fanatične obožavatelje “Sumrak sage”? – Iskreno, sve to s obožavateljima “Sumrak sage” mediji su malo napuhali. Da, ludo je kad dođemo na premijeru ili konvenciju obožavatelja, tada vrište za nama, guraju se da dobiju autogram i fotografiraju se s nama. No, dok hodam ulicom, nitko ne trči za mnom i viče: “Bella, Bella!”

Tko je vaš najbolji prijatelj? – Imam nekoliko veoma dobrih prijateljica, no najbolja mi je glumica Dakota Fanning. Zajedno smo odrasle i prolazile kroz iste životne faze, tako da me ona poznaje bolje od ikoga. Šaljiva je i luda, uvijek mi je zabavno s njom.

Razgovarao Josip Jurčić

Linker
24. travanj 2024 04:08