Screenshot/Youtube
ŽENSKA PRIJATELJSTVA

Kultni filmovi koji će vas podsjetiti na važnost ženskog prijateljstva

Grickalice, topli čaj ili kuhano vino, dekica i najbolje prijateljice dobitna su kombinacija za opuštanje, a osobito ako uz to gledate film koji će vas podsjetiti zašto je vaše prijateljstvo nezamjenjivo.

Donosimo vam nekoliko filmova o ženskim prijateljstvima u kojima se žene smiju i plaču, svađaju i mire, idu na putovanje ili pak isplaniraju neko ubojstvo.

Ljeto prije njihovog 16. rođendana četiri najbolje prijateljice provest će odvojeno pa su se dosjetile kako da unatoč tome ostanu povezane. Čarobne hlače bile su njihovo rješenje, odnosno djevojke su si međusobno posuđivale iste stare traperica koje su naposljetku postale simbol njihovog čvrstog prijateljstva.

Djevojke s Beverly Hillsa je kultna tinejdžerska komedija o ljubavno-mladenačkim spletkama u bogataškom Beverly Hillsu. Film prati i priču o odrastanju s najboljim prijateljicama uz koji ćete se dobro nasmijati. Komedija kao stvorena za večer s prijateljicama, osobito ako vam nedostaju devedesete.

Iako naslov sugerira suprotno, film Opasne djevojke je o pronalaženju pravih prijateljica, s više od nekoliko pogrešaka po putu. A sve smo mi morale raskinuti prijateljstva s Reginom Georges i Gretchen Wieners kako bi u naš život došli pravi prijatelji poput Janis i Damiena.

Film Djeveruše vrti se oko dugogodišnjih prijateljica koje se nalaze na potpuno različitim mjestima u životu, a nakon što Lillian najavi vjenčanje i zamoli Annie da joj bude kuma – sve krene nizbrdo. Kada se u to umiješa i Helen koja želi biti nova Lillianina najbolja prijateljica, kreću drame i svađe, prekid prijateljstva, ali i vrlo emotivan povratak.

Tajni život kućnih pomoćnica je film koji pokazuje kako prijateljstvo može dovesti čak do revolucije. Emma Stone sprijatelji se s obiteljskom sluškinjom i njih dvije zajedno napišu knjigu o problemima s kojima se afroamerikanci susreću šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Goldie Hawn, Bette Midler i Diane Keaton čine Klub prvih supruga koje su se okupile kako bi se osvetile, ali na kraju shvate kako je najpozitivnije u njihovom životu upravo prijateljstvo koje imaju.

Jedna pogreška dovela je do svađe nevjerojatnih razmjera i to između dvije prijateljice iz djetinjstva. Rat među nevjestama ipak ima sretan završetak i prikazuje ono što se mnogima i dogodilo – mnoge najbolje prijateljice se udalje, ali s vremenom ponovno nađu put do svog prijateljstva.

Kultni film Thelma i Louise , koji slavi žensku samostalnost i međusobno pomaganje, sigurno ste već gledale, ali jedan od najslavnijih naslova s početka devedesetih godina prošlog stoljeća uvijek se isplati ponovno pogledati – osobito u društvu prijateljica.

Donosi Gloria kava

Linker
19. travanj 2024 08:27