PRED OGLEDALOM

Lana Barić: Jednom tjedno prepuštam se rukama masera

Iako je podrijetlom iz Dalmacije, Lana Barić (31), glumica zagrebačkog HNK, ne voli ljeto, kupanje ni prženje na suncu, a u moru uživa samo kad ga promatra. Umjesto u dugom godišnjem odmoru ona gušta u dugom radnom ljetu, koje će ispuniti snimanjem četvrte sezone serijala ‘Stipe u gostima’ u kojem glumi nespretnu frizersku pomoćnicu Nives. A kad ipak stigne do Murtera, gdje njeni roditelji imaju kuću, svoju izrazito blijedu put čuvat će od UV zraka najsnažnijim zaštitnim faktorima.

Što se sve nalazi u vašoj torbi za plažu? – Ne volim komplicirati pa, osim nekoliko kupaćih kostima i neizostavnih tamnih sunčanih naočala, ponesem Coppertone mlijeko za tijelo koje me svojim mirisom vraća u djetinjstvo. Kako je naša kuća u Tisnom praktično prvi red do mora, na plažu odem kad osjetim potrebu za osvježenjem i onda se vraćam u naš vrt.

Koji vam je omiljeni ljetni modni dodatak? – Kopče za kosu svih veličina i oblika jer ne volim mokru kosu koja se lijepi za lice. Ne mogu ni bez sunčanih naočala jer su mi oči vrlo osjetljive zbog velike dioptrije, a najdraži mi je model Ray-Ban aviator.

Kako biste opisali svoj odjevni stil? – Nisam opterećena modom i najvažnija mi je udobnost. Dok trčim na probe i snimanja odijevam se slojevito i nosim ravne cipele. Za večernje izlaske i premijere uvijek se pažljivo dotjeram, a neki od dražih komada su mi vintage haljine u hippy stilu koje sam dobila od tete.

Što ste posljednje kupili? – Zelenu maksi haljinu modne kuće MAK. Trebala mi je za jednu premijeru.

Kako održavate vitku liniju? – Uzdam se u dobru genetiku, duge šetnje i izbjegavanje večere. Zasad djeluje.

Čime njegujete kožu lica? – Volim Dr. Hauschka dnevnu kremu od ruže i njihov osvježavajući tonik, a Becutan kremu za dječju kožu ponekad koristim kao hranjivu masku. Kakve parfeme najčešće koristite? – Kingdom Alexandera McQueena bio je parfem mog života, no više se na žalost ne proizvodi. Uvijek imam bočicu L’Eau de Issey Miyake koji mi je sjajan za svaku prigodu.

Koji vam je omiljeni kozmetički tretman? – Jednom tjedno u svom stanu prepuštam se iskusnim rukama masera Marija. Nakon njegove sportsko-medicinske masaže osjećam se kao leptirić.

Matea Roščić

Linker
12. travanj 2024 05:02