GORAN I PRIJATELJI

Larisa Navojec vitka kao prije poroda

Veliku ljubav između glumaca i plesa potvrdila je najnovija akcija ”Goran i prijatelji”. Niti jučerašnja kiša nije spriječila glumce predvođene Goranom Navojcem da pomognu u misiji skupljanja sredstava za monografiju kojom plesni centar Tala obilježava desetu godinu svoga postojanja.

Filip Šovagović , Enis Bešlagić , Hana Hegedušić i Vedran Mlikota , inače ponosni vlasnici Talinih članskih iskaznica, pomogli su sakupiti prvih 700 kuna, a dio novca prikupit će se i prodajom ulaznica za veliku proslavu desetog rođendana koji će se, naravno plesno, obilježiti 13. lipnja u Lisinskom.

Plesni centar Tala osnovale su 2000. godine Tamara Curić i Larisa Navojec , umjetnice koje su prepoznale potrebu za školom koja bi u jednome ujedinila i edukaciju i umjetničke programe. Iako je cijela priča započela sa plesnim tečajevima, program koji Tala nudi ubrzo je nadrastao razinu plesne škole. Tamara i Larisa su počele raditi kazališne predstave, ukupno 15 njih, a prva među njima bila je predstava Baloni namjenjena djeci.

Ono na što su osnivačice najviše ponosne jest pokretanje Platforme mladih koreografa, koja traje već cijelo desetljeće, a putem koje se prezentira rad domaćih i inozemnih koreografa te potiče razvoj suvremenog plesa u Hrvatskoj.

Kvalitetu koju Plesni centar Tala nudi, korisnici su očito prepoznali, pa je tako, hvali se Larisa Navojec, kroz Centar prodefiliralo preko 1000 polaznika, a trenutno postoje i liste čekanja na upis.

Maja Jurović

Linker
23. travanj 2024 01:38