PRED OGLEDALOM

Linda Begonja: Cijelo ljeto nosim šešire

Glumica Linda Begonja (38) obožava vintage modu i, općenito, sve stvari u retrostilu. Prije nekoliko dana završila je snimanje filma “Lea i Darija” – dječje carstvo” gdje je, kaže, napokon došla na svoje. Kako se radnja zbiva uoči i za vrijeme Drugog svjetskog rata, Linda je uživala u kostimima – dugim haljinama, šeširićima i tokama, romantičnim valovitim frizurama, a zbog uloge je pazila da je ne uhvati koja zraka sunca jer je morala imati svijetao ten.

Kako se, inače, čuvate od sunca? – Već godinama koristim kreme sa zaštitnim faktorom 50 i cijelo ljeto nosim šešire. Iako sam s mora, iz Zadra, i lako preplanem na suncu, volim svoju svijetlu put. Osim toga, teško podnosim vrućinu i uglavnom se držim hladovine.

Smeta li vam sunce i kad ste u moru? – U more ulazim samo ujutro i predvečer, a tada se stvarno dobro isplivam. Obožavam plivanje – ne samo u moru, nego i u zagrebačkim bazenima.

Kako održavate kondiciju? – Dosta hodam, volim pješice otići na Sljeme i redovita sam na fitnessu. Uvijek vježbam tako da se dobro oznojim. Kako mi je prije šest mjeseci pukla kost u stopalu, zbog čega sam dugo bila u gipsu, uglavnom sam vježbala na odjelu fizioterapije u zagrebačkoj Traumatološkoj bolnici.

Jeste li, mirujući s nogom u gipsu, dobili koju kilu viška? – Nisam jer sam se pazila više nego inače. Kilogrami se na mene lako hvataju pa cijeli život vodim računa o prehrani. Jedem sve, ali nikada poslije šest popodne. I to kod mene odlično funkcionira.

Kako često odlazite frizeru? – Gotovo svaki tjedan. Imam kovrčavu kosu, a sad sam u fazi kad mi se sviđa ravna ili blago valovita – zbog čega moram redovno na frizuru u zagrebački salon Renata. Svojedobno su mi ondje stavili ekstenzije, ali i njih je trebalo održavati u salonu…

Koja je prirodna boja vaše kose? – Kestenjasta, ali bojim je od 24. godine. U početku je to bila dječjeplava nijansa, a sada je plava s primjesama boje jagode. Volim ovu boju jer pristaje mom tenu, a i obrve su mi prirodno svijetle, pa sam ih, kad sam bila tamna, morala bojiti.

Što od kozmetike uvijek nosite uz sebe? – Kremasto rumenilo, korektor i nekoliko ruževa za usnice. Nikada ne stavljam samo jedan, nego kombiniram više nijansi, a katkad sve ‘popravim’ s rumenilom. Nekada sam sebi i prijateljicama radila ruževe od ostataka starih, u koje bih stavila malo melema. To sam naučila od vizažista.

Kako njegujete lice? – Već petnaest godina isključivo koristim kreme i tonike za čišćenje lica bez konzervansa, koje mi spravlja moja kozmetičarka. Za tonus kože odlazim na teenlifting, elektrostimulaciju mišića, kod dr. Sanje Gošović. A za lijepo lice važan je i dobar san. Meni je potrebno barem deset sati sna, pa se trudim leći prije ponoći.

Koji su vam omiljeni parfemi? – Volim mirise s esencijom ruže. Već dvije godine koristim Chloe, a nedavno sam kupila L’Occitane Eau de 4 Reines. Moj zimski miris je Juliette Has a Gun, koji me oduševio snažnim ružinim ekstraktima, ali i imenom.

Ines Stipetić

Linker
25. travanj 2024 13:11