NIJE RAZOČARAN

MAESTRO Ispao Davor Štern jer 'nema energije'

U trećoj emisiji Maestra iz daljnjeg natjecanja ispao je Davor Štern. Poduzetnika je koštao njegov ‘manjak energije’ koji su mu zamjerili članovi žirija i koji mu je sukladno tome donio mali broj bodova.

Davor Štern dirigirao je Ples mrtvih. Maestro Kranjčević pohvalio je njegov napredak, maestro Fačini bio je nešto manje zadovoljan, a koncertnoj majstorici Pustički-Kunjko nedostajalo je unutrašnje energije, za koju mu je rekla da ju nije osjetila ni u prve dvije emisije. I Davorov učitelj Alan Bjelinski složio se s tom tvrdnjom i savjetovao svom učeniku da se mora više ‘dati’.

Mile Kekin dirigirao je Mozartovu skladbu, a frontmen Hladnog piva odlično se snašao s ‘pop zvijezdom ondašnjeg vremena’, kako su ga prozvali u emisiji. Iako je Figarov pir pod njegovom dirigentskom palicom zvučao nešto drugačije, žiri mu je ipak dodijelio solidne ocjene.

– Ovo je novo iščitavanje Mozartovog teksta, ajmo to tako plasirati – rekao je maestro Kranjčević koji mu je dao ocjenu 8 od 10.

Željka Ogresta dirigirala je Smeteninu Vltavu, a priznala je kako već pomalo počinje uživati. Voditeljica je dobila pohvale žirija i dobre ocjene.

Borko Perić dirigirao je Dvorjakovu skladbu, a ‘rođeni dirigent’, kako su ga prozvali, opet je pokazao svoj prirodni talent i zaradio čak dvije desetke, od maestra Kranjčevića i koncertne majstorice Pustički-Kunjko.

Jelena Radan dirigirala je Bethovenovu 7. simfoniju i zaradila pohvale žirija: koncertna majstorica Pustički-Kunjko i maestro Kranjčević bili su veoma zadovoljni, a maestro Fačini komentirao je samo kako je dobila nezahvalnu zadaću. Ipak, ocjene su bile visoke: dvije devetke i osmica.

Jelena Miholjević dirigirala je Rossinija. Od žirija je dobile ocjene devet, a svi su imali samo jednu zamjerku: da je bila ‘premekana’.

U emiisji je nastupio i Ozren Grabarić, prošlogodišnji pobjednik, koji je izveo mali skeč sa Simfonijskim orkestrom HRT-a nakon čega je, na opće oduševljenje, dirigirao izvedbu Radetzkyjevog Marcha.

Na kraju je iz emisije ispao Davor Štern. Nije bio razočaran i rekao je kako je sudjelovanje u Maestru za njega bilo neobično i neponovljivo iskustvo.

Linker
26. travanj 2024 01:32