Maestro HRT/Facebook
TROJE ODLAZI U FINALE

MAESTRO Jelena Miholjević ne odlazi u finale: Doživjela sam novi nivo krize

U pretposljednoj emisiji HTV-ovog showa preostala četiri studenta dirigenta – dvoje pjevača i dvoje glumaca dirigirali su Simfonijskim orkestrom HRT-a i solistima, a show je u samom polufinalu napustila Jelena Miholjević.

– Doživjela sam jedan novi nivo krize. Nije problem samo tempo, nego cijela ta sinkronizacija između solista i orkestra – izjavila je Jelena Miholjević koja je dirigirala varijacije na rococo temu broj 7 Petra Iljiča Čajkovskoga, uz solistu na violončelu Branimira Pustičkoga.

– Jako ste se dobro držali, ali sa solistom niste imali dobar kontakt. U jednom trenutku ste malo poletjeli pa se desio mali kaos – izjavila je nakon nastupa koncertna majstorica Mirjam Pustički Kunjko, dok je maestro Kranjčević priznao da mu nije jasno kako se nakon odlične prve minute uspjela izgubiti.

Mile Kekin, koji je prošlog tjedna “ustao kao feniks iz pepela”, izveo je Solveiginu pjesmu iz Griegova Peera Gynta, uz vokalnu solisticu Ivanu Garaj-Korpar.

– Sve je bilo dobro do zadnjeg dijela. Imao sam osjećaj kao da ste se prestrašili kako to dobro ide. Vi ste se našli u čudu, a moram reći i ja. Počeli ste s rukama motati oko glave i izgubili ste nit. Žao mi je jer je imalo nade da bude jako dobro – izjavio je maestro Kranjčević, a maestro Fačini kazao mu je kako se roker u njemu nije dao zbuniti, te da je cijela izvedba bila nježna, eterična i ljupka.

Borko Perić za zadatak je dobio Rahmanjinovu Rapsodiju na Paganinijevu temu, a dirigirao je uz pijanisticu Srebrenku Poljak.

– Vi ste stvarno bili odlični, vidjelo se da ste stvarno naučili partituru. Tehnički i studentski ovo je bila kruna vašeg uspjeha – kazao mu je maestro Fačini, dok je maestro Kranjčević priznao da je njegovo dirigiranje bilo zaista perfektno.

Jelena Radan i klarinetist Domagoj Pavlović završili su natjecateljski dio emisije izvedbom introdukcije iz Rossinijeva Koncerta za klarinet i orkestar.

– Pratili ste cijelo vrijeme solista i kroz ovih nekoliko tjedana se baš vidjelo kako rastete – poručila joj je koncertna majstorica Pustički Kunjko, a maestro Kranjčević njen je napredak nazvao frapantnim te joj poručio da postaje ozbiljna konkurencija svima.

Najmanje bodova u pretposljednoj emisiji Maestra imali su Mile Kekin i Jelena Miholjević, a prema odluci Simfonijskog orekstra HRT-a u finalu neće nastupiti Jelena, pa tako u završnicu odlaze Borko Perić, Jelena Radan i Mile Kekin.

Pogledajte video!

Linker
20. travanj 2024 14:17