VJEKOSLAV ŠUTEJ

Maestro se osjeća dobro nakon operacije

Maestro Vjekoslav Šutej dobro se oporavlja nakon operacije presađivanja koštane srži, koju je imao 23. prosinca u bolnici u Seattleu. Slavni 57-godišnji dirigent čuo se nakon operacije sa svojim prijateljima u Zagrebu i potvrdio da se dobro osjeća, a Božić je proveo s obitelji u Americi, gdje će i pričekati vidjeti hoće li njegov organizam prihvatiti nove matične stanice.

Šutej je ovoga ljeta saznao da je leukemija razlog za njegov konstantni umor, no vijest o teškoj bolesti nije ga pokolebala, već ga je ponukala na najveću životnu borbu. Uz pomoć prijatelja, slavnog tenora Josea Carrerasa, potražio je pomoć u Fred Hutchin­son Cancer Research Centeru, najboljoj svjetskoj klinici za istraživanje i liječenje raka. Tako je u Seattleu dočekao i Božić, a da ne bude sve tmurno pobrinula se njegova obitelj, supruga Ivana i djeca, petogodišnja kći Ema i dvoipolgodišnji sin Nikša, koji su stalno s njim.

Kako bi mu pomogli u teškoj životnoj situaciji, njegovi prijatelji organizirali su 19. prosinca u Zagrebu humanitarni koncert, čiji je prihod, osim za njegovo liječenje, namijenjen i Zakladi “Ana Ruka­vi­na”.

Josip Jurčić

PROČITAJTE VIŠE:

Ekskluzivni iz Seattlea: Intervju s Vjekoslavom Šutejom

Linker
02. svibanj 2024 05:44