Kraljica Camilla

 SHUTTERSTOCK
Dobro se oporavlja

Nije mogla dočekati jutro: Kraljica Camilla odmah nakon operacije posjetila Charlesa u bolnici

Britanski kralj liječi se u jednoj od najvećih privatnih bolnica u Ujedinjenom Kraljevstvu gdje je operirana i njegova snaha - princeza Catherine.

Britanski kralj liječi se u jednoj od najvećih privatnih bolnica u Ujedinjenom Kraljevstvu gdje je operirana i njegova snaha - princeza Catherine.

Kraljica Camilla viđena je kako dolazi u posjetu kralju Charlesu u bolnicu, i to odmah nakon njegove operacije prostate kojoj je morao biti podvrgnut. Njezin je automobil snimljen kod stražnjeg ulaza londonske klinike u Maryleboneu u 18:34 sati, a zatim je kraljica viđena kako napušta bolnicu na stražnjem sjedalu oko 20:00 sati, piše britanski Daily Mail.

image

Kraljica Camilla stigla je u bolnicu odmah nakon Charlesove operacije

LUCY NORTH/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Novinarima koji su se okupili ispred bolnice otkrila je i nekoliko informacija o njegovom oporavku. ‘‘On je dobro, hvala vam‘‘, rekla je dok je izlazila iz klinike.

Podsjetimo, britanskom kralju nedavno su otkrivene benigne izrasline na prostati, a liječi se u jednoj od najvećih privatnih bolnica u Ujedinjenom Kraljevstvu gdje je operirana i njegova snaha, princeza Catherine, čija točna dijagnoza još uvijek nije poznata. Prije vlastite operacije, kralj ju je i osobno posjetio.

Zbog zahvata kojem je podvrgnut, kralj Charles III. bio je primoran odgoditi sva unaprijed dogovorena pojavljivanja u javnosti, a svojim će se obvezama vratiti nakon oporavka, odnosno kada mu liječnici daju dopuštenje da se smije vratiti na posao. O njegovim zdravstvenim problemima javnost je priopćenjem informirala Buckinghamova palača. ‘‘Kao i tisuće muškaraca svake godine, kralj je podvrgnut liječenju zbog povećane prostate. Stanje Njegovog Veličanstva je benigno i otići će u bolnicu operativni zahvat. Kraljevi javni angažmani bit će odgođeni tijekom njegovog oporavka‘‘, poručili su iz palače samo nekoliko dana nakon što je Kensingtonska palača izvijestila o stanju princeze od Walesa i otkrila kako je Kate bila podvrgnuta operaciji abdomena te je do daljnjega otkazala sve svoje društvene i protokolarne obaveze.

No kralj i princeza od Walesa nisu jedini članovi kraljevske obitelji koji se trenutno bore sa zdravstvenim problemima. Vojvotkinja od Yorka Sarah Ferguson nedavno je otkrila da joj je dijagnosticiran melanom. Šezdesetčetverogodišnja vojvotkinja, koja je bila udana za princa Andrewa, liječila se od raka dojke samo godinu dana ranije, a sada joj je dijagnosticiran melanom nakon uklanjanja nekoliko madeža.

‘‘Trenutno se provode daljnje pretrage kako bi se utvrdilo je li rak detektiran u ranom stadiju. Očigledno, druga dijagnoza tako brzo nakon liječenja raka dojke je uznemirujuća, no vojvotkinja je vesela duha‘‘, komentirao je njezin glasnogovornik.

Linker
02. svibanj 2024 05:29