KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK
bez uzrujavanja

Otkriven je razlog zašto je princ Harry proveo samo 30 minuta sa svojim ocem, kraljem Charlesom

Brojni obožavatelji i mediji naglasili su da je kralj bio dirnut posjetom sina, ali je, naravno, bilo i glasina da je prinčev posjet uznemirio kralja.

Brojni obožavatelji i mediji naglasili su da je kralj bio dirnut posjetom sina, ali je, naravno, bilo i glasina da je prinčev posjet uznemirio kralja.

U manje od 24 sata nakon što je palača otkrila javnosti da 75-godišnji britanski kralj Charles III. boluje od karcinoma, u posjet svom ocu u Veliku Britaniju stigao je princ Harry. Tridesetdevetogodišnji princ kod oca je proveo samo trideset minuta, a u rodnoj zemlji je proveo manje od jednog dana te se ubrzo vratio obitelji u Sjedinjene Američke Države. Harry je u London stigao bez službene najave, a njegov kratak susret s ocem mnoge je iznenadio. Zbog čega se kod bolesnog oca zadržao tek pola sata?, pitanje je koje je mučilo mnoge, a sada je britanski novinar i pisac Robert Jobson objasnio zašto se Harry kratko zadržao kod oca.

image

Javnost je bila šokirana kada je kralju dijagnosticiran rak

JUSTIN TALLIS/AFP

Kralj Charles je po pisanju stranih medija bio jako umoran te je Harry zbog toga vrlo kratko razgovarao s ocem, i to samo o njegovom zdravstvenom stanju. Naime, kako smatra Jobson, svaka ozbiljnija tema koja bi se mogla ticati Harryjeva "nategnutog" odnosa s kraljevskom obitelji mogla bi potaknuti tenzije i našteti Charlesovom oporavku. "Kralju se ne smije povisiti tlak. Koju god vrstu raka ima, Charles nije dobro te je već započeo s liječenjem", istaknuo je novinar koji je također koautor knjige "Diana: Closely Guarded Secret" iz 2002. godine.

image

Novinar kaže da će vjerojatno Charles ubrzo napustiti Sandringham

JUSTIN TALLIS/AFP

Dodao je da kralju potreban mir i tišina kako bi se što prije oporavio te da će vrlo vjerojatno ubrzo napustiti imanje Sandringham u Norfolku kako bi otišao u mirnije okruženje, točnije u seosku kućicu Wood Farm koja se nalazi na istom imanju. Inače, Charles se zasad čini se dobro oporavlja, a u nedjelju je sa suprugom Camillom otišao na misu u crkvu St. Mary Magdalene na njihovom imanju u Sandringhamu. Kralj je bio dobro raspoložen te se nasmijao i mahnuo okupljenim novinarima i fotoreporterima.

Linker
27. travanj 2024 05:59