RAZOTKRIVANJE

Marija Borić: Najlakše pjevam uz usisavač

Koju biste pjesmu otpjevali nekome koga želite osvojiti? – Kod mene pjesma uvijek dođe spontano i nikad ne planiram “repertoar” za određeno društvo, a kad mi se netko sviđa, toliko sam sramežljiva da i ne mogu pjevati. Koju domaću glazbu slušate?Marka Tolju, Lukyja, Severinu, Ninu, Olivera, Gibonnija, Doris, Natali, Vannu

U kojim situacijama najčešće pjevušite? – Kad pospremam. Najlakše mi je uz usisavač pustiti glas jer se ni sama ne čujem i nikoga ne gnjavim svojim pjevanjem. Tko vam je najbolji kritičar? – Dvije godine mlađa sestra Janja. Ona će mi uvijek bez pretjerivanja i suzdržavanja reći kad sam prešla granicu, a kad sam ispala korektna.

Koji biste talent još voljeli imati? – Voljela bih da mi je tijelo fleksibilnije i da mogu napraviti salto i izvoditi razne druge akrobacije. Kakvi ste kad popijete? – Vesela sam i uglavnom glumim da sam najbolja plesačica na svijetu.

Koji je vaš životni moto? – Kad ljudi planiraju, Bog se smije. Koje biste se mane voljeli riješiti? – Htjela bih da nisam tvrdoglava. I da manje suosjećam sa svima.

Što vas najviše živcira kod drugih? – Živce gubim vrlo, vrlo rijetko, i to samo ako se radi o veoma bliskim osobama. S godinama sam postala poprilično hladnokrvna.

Na što biste potrošili zadnji novčić? – Na hranu. Obožavam jesti.

Koja su vam omiljena jela? – Tatarski biftek, sushi, punjena paprika, dinstano kiselo zelje sa špekom, kulen, pršut…

Kakva ste kuharica? – Nedavno sam radila dinstane teleće šnicle, kuhani karfiol i zelenu salatu s ribanom mrkvicom i sve smo potamanili. Isto se dogodilo s mojim rižotom od gamberića. Ali najviše volim raditi kolače. Najdraže su mi Katice: kolač od čokolade, oraha i šlaga.

U kojim situacijama lažete? – Isključivo kad moram zaštititi drage osobe.

Koji vas film redovito rasplače? – “Sve što želim to si ti”, “Notebook”, a ima ih još.

Od kojeg ste starijeg kolege najviše naučili? – Naučila sam puno od svojih profesora na Akademiji dramske umjetnosti, ali moram priznati da svakodnevno učim od svih kolega s kojima radim. Zahvalna sam Mireli Brekalo na pomoći i podršci, a igrale smo u mojoj prvoj profesionalnoj predstavi “Lažna barunica”. I Slavici Knežević koja mi je puno pomogla savjetima tijekom rada na predstavi “Hercegovci za volanom”.

Biste li se razodjenuli na pozornici? – Ako to ima smisla i valjanog razloga koji i ja osjećam – naravno da bih. Tko su vam omiljeni glumac i glumica? – Divim se Rakanu Rushaidatu, sviđa mi se Ozren Grabarić, a volim Helen Mirren i Kate Winslet. Gledate li turske sapunice? – Ni turske, ni bilo koje druge. Tek ponekad bacim oko na domaće, čisto iz znatiželje da vidim napreduje li domaća produkcija i u kojem smjeru ide.

Što redovito pratite na televiziji? – Rijetko gledam televiziju, ali nikako ne propuštam show Znate li plesati? na Domi TV.

Kojoj se povijesnoj osobi divite?Nikoli Tesli. Zato što dolazi iz male sredine – iz Smiljana. Tamo su zaprežna kola bila napredna tehnologija u to vrijeme, a on se usudio biti drugačiji i dosljedan svojim idejama, makar neshvaćen u svojoj okolini. Sjetim ga se svaki put kad nestane struje.

Čega se najviše bojite? – Ne bojim se. Kako biste se opisali u tri riječi? – Strpljiva, odana, kovrčava. Koju zagorsku osobinu posjedujete? – Moja mama kaže da imam osjećaj za pravicu i da sam druželjubiva.

Što trenutačno čitate? – “Shakespeare: The World as Stage” Billa Brysona i knjigu kolumni Pedra Almodovara “Patty Difuza i druge priče”. Da ste na jedan dan političar – što biste prvo promijenili? – Joooooj, danas ne bih htjela biti političar.

Marijana Marinović

Linker
26. travanj 2024 20:19