SHOOTING STAR

Marija Škaričić se predstavila svjetskim novinarima

Nakon što je osvajala Zlatnu arenu u Puli i Srce Sarajeva na Sarajevo film festivalu, splitska glumica Marija Škaričić ovih dana ima priliku predstaviti se i novinarima iz cijeloga svijeta. Kao jedna od deset mladih talentiranih europskih glumica, u sklopu 61. filmskog festivala u Berlinu sudjeluje u programu Shooting Stars, koji je ove godine okupio niz zanimljivih imena poput Engleskinje Andree Riseborough (glavne glumice u novom Madonninom filmu “W. E.”), Irca Dimnhalla Gleesona (koji je glumio u filmovima o Harryju Potteru i “Čovjeku zvanom Hrabrost” braće Coen) te Danca Piloua Asbaeka, koji je prije par tjedana proglašen najboljim danskim glumcem.

– Kao djevojčica uvijek sam željela biti netko drugi, valjda se nisam dovoljno ugodno osjećala u svojoj koži – objasnila je Marija Škaričić u Berlinu, pred prepunom dvoranom stranih novinara, zašto je postala glumica. Nakon press konferencije dala je i nekoliko intervjua stranim novinarima, a večeras će prije glavne festivalske projekcije i službeno primiti nagradu Shooting Star.

– Tek sada sam se počela opuštati. Kada sam u petak došla u Berlin, odmah su nas ubacili u raspored i sve se događalo tako brzo. Sada kada sam napokon počela uživati, čini mi se da je kraj došao prerano – opisala je Marija Škaričić svoje dojmove sa Shooting Starsa.

U Berlinu je zajedno s ostalim članovima svoje generacije snimila foto editorijal i susrela se s kasting direktorima iz cijele Europe, a večeras će nakon svečane dodjele u festivalskoj palači imati svečani prijem u prestižnom berlinskom hotelu Adlon.

U sklopu programa Shooting Stars u Berlinu su se još predstavili i Alexander Fehling (Njemačka), Sylvia Hoeks (Nizozemska), Clara Lago (Španjolska), Nataša Petrović (Makedonija), Alicia Vikander (Švedska) i Nik Xhelilaj (Albanija).

Josip Jurčić

Linker
05. svibanj 2024 17:42