NA TRETMANU

Marijana Batinić: Oduševila me 'pegla' za tijelo

Kratke hlače i minice postali su gotovo radna uniforma Marijane Batinić (32) – barem u onim epizodama showa Ljubav je na selu koje se snimaju za lijepog i toplog vremena. A kako takva “uniforma” zahtijeva lijepo oblikovane noge i guzu, Marijanine kondicijske pripreme za nove projekte na RTL Televiziji svode se na odlaske u Beauty centar Božica u zagrebačkoj Dubravi i tretmane aparatom Intraderma.

– Nakon pegle za odjeću i pegle za kosu, oduševila me i ova “pegla” za tijelo. Tako, naime, odmila zovemo Intradermu jer je u nekoliko tjedana ispeglala sve nesavršenosti i smanjila me za jedan konfekcijski broj – kaže Marijana Batinić, dodajući da je kritična točka na njenom tijelu – stražnjica, s čijim je podizanjem i učvršćivanjem bilo najviše posla.

A kako Intraderma funkcionira, otkrila je Martina Zebić, voditeljica Beauty centra Božica. – Aparat radi na principu radiofrekventne tehnologije i tretmani su potpuno bezbolni. Aplikatori proizvode kontroliranu radiofrekvenciju, koja povećava temperaturu tretiranog područja: toplina steže kolagen i elastin, što odmah zateže površinu kože, a uz to potiče i nastanak novih fibroblasta, prirodnih pokretača stvaranja elastičnih i kolagenih vlakana. Tako da tretmani nemaju samo trenutni nego i dugotrajni učinak – kaže Martina Zebić, dodajući da su za pokretanje “proizvodnje” novog kolagena i elastina potrebna najmanje četiri tretmana (jednom tjedno, po cijeni od 600 kn).

Related content

Na aparatu postoje tri aplikatora – multipolarni, s 18 izvoda, za veće površine poput guze, bedara, trbuha i leđa; mali bipolarni za jaki lifting kože, kojim se tretiraju lice i podbradak, te veći bipolarni za učvršćenje grudi i “peglanje” strija.

– Grudima sam zadovoljna, celulita na nogama nemam, ali guza… to mi je slaba točka. Borim se s njom već dulje vrijeme, želim je pokoriti, a ona se ne da. A sila teža joj je moćni pomagač – smije se Marijana Batinić, dodajući da je sila teža u Intradermi dobila dostojnog protivnika.

Drugi moćni stroj za oblikovanje tijela stigao je u zagrebački salon Adam & Eva. 3D Lipo objedinjuje čak četiri metode – ultrazvučnu kavitaciju, radiofrekvenciju, kriolipolizu i limfnu drenažu – a njihov zajednički rezultat svojevrsna je alternativa liposukciji. Kriolipoliza (1200 kn) se radi jednom u 6 mjeseci, tijekom kojih se zamrznute i odumrle masne stanice izlučuju kroz metabolizam, a ostale metode se mogu raditi jednom tjedno (1 tretman – 750 kn), dok se ne postignu željeni rezultati. Vlasnica salona Manuela Picard ističe da je rezultat nakon svakog tretmana – smanjenje obujma od najmanje 1,5 cm.

Sonja Mlinar Foto: Matej Dokić

Linker
17. travanj 2024 03:00