ŠARENILO VLADA

Martina Vrbos: Skinula sam 14 kilograma i 3 konfekcijska broja

Mjesec i pol “posta” u Kostariki, gdje je snimala reality show Survivor, 28-godišnjoj riječkoj pjevačici Martini Vrbos i nije teško pao. Škrti obroci samo su još više istesali njezinu liniju, a i prilično je potamnila pa se doima mršavijom nego što jest. Ali Martinina “preobrazba” počela je davno prije Survivora, prije šest godina, kad je angažirala privatnog trenera i počela se zdravo hraniti, skinuvši s vremenom tridesetak kilograma. Već tada je glazbenica, koja ovih dana promovira novi singl “Na kraju grada”, rekla “zbogom” šlampavoj odjeći i uskočila u ženstvene kreacije. Kostarika ju je malo udaljila od vlastitog modnog izričaja pa jedva čeka da se riješi robinzonskog izdanja, u kakvom je trenutačno gledamo na RTL televiziji. Koliko ste kilograma izgubili u Survivoru i jeste li zbog toga morali obnoviti garderobu? – Istopila sam 14 kilograma pa sad imam sedamdeset, ali nisam još obavila temeljit shopping jer ću uz pomoć svojeg privatnog trenera Leona Benete još više “istesati” liniju. Kupila sam tek nekoliko sakoa u Zari koji mi dobro pristaju i kad su preveliki.

Je li vam teško kupovati odjeću kad toliko varirate u kilogramima? – Posljednjih godina redovito vježbam i pazim na prehranu pa više nemam tih problema. Vremena kad sam odjeću kupovala u dućanu Gjuro XL, davno su iza mene.

Što ste od odjeće ponijeli sa sobom u džunglu? – Dvije “vrećaste” majice dizajnera Jurja Zigmana iz kolekcije Lay-Z i pamučne tajice, koje su mi ispale kad su nas čamcem odvezli na pučinu i rekli da plivamo do plaže. Ne znam kako su mi uspjele skliznuti, ali nije imalo smisla vraćati se po njih. Uostalom, kupila sam ih za samo sedam kuna u New Yorkeru.

Koji vam je odjevni predmet najviše nedostajao? – U Kostariku sam ponijela kratku Zigmanovu haljinu u tirkiznoj i srebrnoj boji s gliterima i ogledalcima, ali mi u produkciji nisu dopustili da je uzmem sa sobom u džunglu. Do kraja showa ostala sam u dronjcima.

Jeste li u Kostariki kupili nešto od odjeće? – Ma kakvi! Ondje svi hodaju bosi i poderani pa sam se nakon Survivora savršeno uklopila.

Kako inače izgleda vaš styling za plažu? – Ne onako “potresno” kao u Survivoru. Inače ne nosim jednodijelne kupaće kostime, ali sam ovaj put uzela dva mamina jer sam se bojala da mi dvodijelni u žaru borbe netko ne strgne i pred kamerama otkrije moje atribute. Volim topless, ali ne kad oko mene ima previše ljudi.

U čemu se najbolje osjećate? – U trapericama, bijeloj pamučnoj majici, sakou ili “kožnjaku” te Ugg čizmama.

Što nikad ne biste odjenuli? – Ne postoji takav odjevni predmet. Prije sam tvrdila da nikad ne bih obula borosane, no nakon što sam vidjela kako ih je Zigman stilizirao u svojoj kolekciji na nedavnom Cro A Porteru, promijenila sam mišljenje.

Je li vam Juraj Zigman omiljeni dizajner? – On mi je dugogodišnji prijatelj i uvijek ga pitam što da odjenem. Iskren je i kad iskombiniram nešto što mu nije po volji, bez sustezanja će mi reći da to skinem. Jednom mi je to “naredio” kad sam traperice iskombinirala sa smeđim špicastim čizmama. Poslušala sam ga i obula cipele s visokom potpeticom, ali sam mu se prije toga na našem primorskom požalila: “Ne mogu, aš me bole nogi, neću moć tancat celu noć!”

Koji je bio vaš najveći modni gaf? – Survivor! Kad se gledam na televiziji, ne mogu vjerovati da sam do grudi navukla muške lanene hlače, koje su mi u produkciji skratili jer nisu imali moj broj.

Jeste li se kad našli na udaru modnih kritičara? – Naravno. Lani sam na otvorenju jednog zagrebačkog restorana odjenula crnu kožnatu haljinu s resicama pa je Neven Ciganović , moj kolega iz Survivora, rekao da izgledam poput šišmiša.

Koje su vam boje i uzorci najdraži? – Volim sve boje, a najviše tirkiznu i crnu. Među uzorcima preferiram prugice.

A modni detalj? – Obožavam velike naušnice jer imam kratku dječačku frizuru za koju moj frizer Mario Mesarić kaže da se zove London boy/London girl.

Kako se šminkate? – Intenzivno. Nisam od onih žena koje će naglasiti ili oči ili usta, već oboje istovremeno. Mislim da moje lice to dobro podnosi.

Koja vas poznata osoba oduševljava svojim odjevnim stilom? – Engleska manekenka Agyness Deyn. Ima smisla sve što stavi na sebe. Nekad je malo i pretenciozna, ali volim taj njezin londonski šik.

Kako biste opisali svoj odjevni stil? – Volim raznolikost i svoj modni izričaj ne bih mogla definirati jednom riječju. Važnije su mi “sve moje boje”. Tako se zvao i moj prvi album, objavljen prije tri godine.

Razgovarao Damir Leljak

Linker
28. travanj 2024 18:23