DAVNA PROŠLOST

Mick Jagger karijeru započeo - reklamirajući cipele

Već je pola stoljeća na pozornicama diljem svijeta, u naslovima svih novina i centru pažnje javnosti, ali Mick Jagger (68) nije oduvijek bio prepoznatljiva pojava.

Sa petnaest se godina prvi put pojavio na televiziji, ali teško da je tada netko mogao znati kako će to lice postati znano svima. U nekoliko sekundi promidžbe sportskih cipela u jednoj britanskoj emisiji, koja danas izaziva smijeh, “Michael”, kako ga voditelj Peter Lloyd naziva, posuđuje svoju nogu u reklamne svrhe. Godina je 1959., a mjesto radnje zapadni dio pokrajine Kent u istočnoj Engleskoj, na stijenama grada Tunbridge Wellsa.

Svega tri godine kasnije, s grupom tada nazvanom “The Rollin’ Stones”, Mick će prvi put javno nastupiti u londonskom klubu Marquee. Osim što će postati pjevač najpoznatije rock grupe u povijesti te se uspješno okušati i na filmu, Jagger će puniti medije svojim raskalašenim životom ispunjenim drogama i usputnim vezama te će biti proglašen seks-simbolom, ali i vitezom. Dva će se puta ženiti i dobiti sedmero djece te će sve do danas ostati subkulturnom ikonom.

Pogledajte naslućuje li se sve to u pogledu jednog dječaka.

­

Linker
20. travanj 2024 01:32