ARHIVA
EKSKLUZIVNO

Milana Vlaović: Tamna strana nogometnog glamura

Budući da je razvod braka jedno od najbolnijih životnih iskustava, razumljivo je zašto mnogi zatraže psihološku pomoć. No književnica Milana Vlaović (42), koja se prije dvije godine razvela od bivšeg nogometnog asa Gorana Vlaovića, izabrala je drugi put do duševnog mira. Umjesto da obilazi psihoanalitičare, upisala je četverogodišnji postdiplomski studij integrativne psihoterapije. Nedavno je objavila treću knjigu, zbirku priča “Rašeljka i druge žene”, u kojoj opisuje sudbinu žena udanih za nogometaše. To je svijet koji poznaje u dušu jer i sama je 18 godina bila supruga vrhunskog nogometaša, a njezin prikaz tog svijeta opor je kao i okus divlje višnje rašeljke.

Iako junakinje Milaninih priča žive u glamuroznom okruženju, u životu im ne teku samo med i mlijeko: jednoj u kuću upada razbojnik, druga mentalno oboli od ljubomore, treća pogiba u bizarnoj nesreći…

Jeste li te dramatične zaplete izmislili ili su to istinite priče iz života žena nogometaša?

– Većina priča opisuje istinite događaje. Naravno, ovo je književno djelo, neki su događaji fikcija, ima tu puno elemenata koji su slobodno interpretirani, ali priče se temelje na istinitim događajima.

Kroz kakve ste drame vi prolazili kao supruga nogometaša?

– Goranu je bila 21 godina kad smo se vjenčali, meni 22, bili smo djeca koja su se našla u vrlo odraslim okolnostima pa su morala preko noći odrasti. U početku je sve bilo divno i krasno, ali nekoliko godina kasnije otkrilo se da Goran hitno mora na tešku operaciju glave. Jedna malo jača lopta i srušio bi se mrtav na licu mjesta. Srećom, to smo brzo otkrili, a živo je čudo da je operacija uspjela i da je on nastavio igrati nogomet. Prije operacije najpovoljnije su prognoze bile da će, ako preživi zahvat, ostati invalid. Možete zamisliti kako su nam izgledali ti dani, tjedni i mjeseci prije operacije.

Pročitali ste skraćeni dio teksta o Milani Vlaović. Cijeli intervju u kojem otkriva sve o pisanju, razvodu, psihoterapiji, djeci i životu žene nogometaša potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 954). Ovdje se možete pretplatiti na PDF izdanje Glorije– u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite ako se pretplatite na 24 mjeseca.

Linker
02. ožujak 2024 18:14