ESTETSKI TRIKOVI

Mirna Medaković: Zatezanjem kože do savršenstva

Primijenimo li terminologiju iz graditeljstva na našu kožu, mogli bismo reći da su i njoj, nakon određenog vremena, potrebni obnova, preoblikovanje i učvršćivanje ‘temelja’. Pritom ne mislimo na invazivne estetske zahvate na licu i tijelu, koji bi im radikalno promijenili izgled, već na blage metode kojima se uklanjaju ili ublažavaju određene ‘boljke’. A to je, uz ostalo, gubitak punoće i čvrstoće, izazvan gubitkom kolagena, proteina koji služi kao svojevrsno međustanično ljepilo. Jedan od načina da se učvrsti kolagenska mreža, koja pruža ‘otpor’ borama i mlohavosti, je tretman uređajem Icoone. Nakon što je ovo proljeće predstavljen na Cosmoprofu u Bologni, najvećem europskom sajmu ljepote, stigao je i u Hrvatsku, točnije, u Medicinsko estetski centar za mršavljenje i oblikovanje tijela Figurella. Tu je mjesec dana i toliko dugo mu je ‘vjerna’ i 26-godišnja zagrebačka glumica Mirna Medaković .

– Icoone je u mom slučaju treća faza ‘remodeliranja’ – objašnjava glumica – nakon vježbanja u kapsulama pod temperaturom od 36,8 stupnjeva i terapije ozonom koji aktivira mikrocirkulaciju kože i potkožnog tkiva. Logično je da češće radim tretmane za tijelo – bedra, bokove i nadlanice – jer sam premlada da bi mi lice bilo ‘prošarano’ borama ili izgubilo tonus. Stoga taj dio tretiram samo kad se želim riješiti podočnjaka i umornom licu vratiti svježinu.

Sve to omogućuju motorizirani simetrični valjci (robotwins) s mikromjehurićima, koji pri dodiru s kožom proizvedu čak 1180 mikrostimulacija po kvadratnom decimetru tijela. Tom patentiranom metodom (takozvana Roboderm tehnologija) poboljšava se mikrocirkulacija krvi i limfe, potiče lipoliza te obnavlja prirodni kolagen. Tretman ima dva dijela. Osnovni rješava glavne probleme tkiva (celulit i edemi), dok se takozvani fokus program primjenjuje na problematičnim dijelovima tijela: unutarnjoj strani bedara, nadlakticama, spuštenoj stražnjici…

Tretman se, zbog podesivih parametara, prilagođava potrebama pojedinca, a individualno se određuju i količina, vrijeme te učestalost. No, kako Roboderm tehnologija djeluje blago na tkivo, može se prakticirati svakodnevno. Prosječna cijena je 400 kuna po dolasku dok se za određene pakete dobiva popust.

Damir Leljak Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst o tome kako djeluju pojedini tretmani uređajem Icoone pročitajte u tiskanom broju Glorije (br.881) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
30. travanj 2024 11:13