priznanje

Otac je htio da se bavi znanošću, a sad je Lovro Juraga dobio prvu veliku glumačku nagradu

Glumac koji svojim pjevanjem oduševljava publiku u showu "Zvijezde pjevaju", dobio je nagradu na festivalu "Gumbekovi dani" za najbolju mušku ulogu i ostao iskreno iznenađen.

Nakon dva tjedna koliko tradicionalno traje festival cabareta "Gumbekovi dani", u Histrionskom su domu dodijeljene i nagrade. Odgledavši trinaest predstava, stručni žiri najboljom predstavom proglasio je cabaret "Zagrepčanke i statičar" Ivana Lea Leme u produkciji Zagrebačkog kazališta Komedija, a najboljom glumicom Ninu Kaić Madić iz istoimene predstave. Nina se zahvalila na nagradi sretna što je prepoznat njezin rad i trud.

image

Nagrađena Nina Kaić Madić

INES NOVKOVIC

"U kazalištu Komedija dugo igram u mjuziklima tako da mi kabaretska forma nije strana, dapače volim kada na pozornici mogu spojiti glumu, ples i pjevanje. I jako uživam igrati ovu predstavu koju je prepoznala i publika pa pozivam sve koji nas nisu gledali da dođu u Kontesu-klub kazališta Komedija gdje je igramo", rekla nam je Nina, mama troje djece i nezaobilazna glumica Komedijinih predstava.

image

Najbolja predstava ‘Zagrepčanke i statičar‘ kazališta Komedija

INES NOVKOVIC

Nagradu za najbolju mušku ulogu u predstavi "Studentica" dobio je mladi Lovro Juraga, koji nije stigao na dodjelu jer je u HNK-u igrao predstavu "Don Juan" za koju je dobio Zlatni Studio kao mlada nada, a širu publiku oduševljava svojim glasovnim mogućnostima u TV showu "Zvijezde pjevaju". "Ne mogu vjerovati. Pa kud baš ja od svih divnih kolega koji su nastupili na ‘Gumbekovim danima‘", rekao je mladi glumac komentirajući svoju prvu profesionalnu glumačku nagradu.

Više o njemu pročitajte ovdje.

image

Zlatko Vitez, glumica Mirna Medaković i članice žirija Ankica Dobrić i Gumbekova kći Marta Crnobrnja

HISTRIONI

Glumica Mirna Medaković dobila je posebno priznanje za ulogu "Bebe" u istoimenoj predstavi Ljubomira Kerekeša i Kerekesh teatra, a posebno priznanje dodijeljeno je izuzetno agilnom Kazalištu slijepih i slabovidnih "Novi život". Histrionsku publiku i žiri oduševili su predstavom Daniila Harmsa "Bam cabaret" u kojoj su osim vrsnog vladanja scenskim prostorom i odabirom teksta pokazali i iznimnu svijest o aktualnoj društvenoj situaciji i globalnim problemima.

Nagradu za izuzetan doprinos i razvoj cabareta dobio je Adam Končić koji već punih dvadeset godina oduševljava na zagrebačkoj kabaretskoj sceni kao sjajan kabare majstor i kao autentični svjedok vremena.

Linker
14. travanj 2024 20:13