RAZOTKRIVANJE

Miroslav Škoro: Ljubavna pisma vraćam neotvorena

Miroslav Škoro, pjevač slavonske ravnice, građevinar pos truci, rođen prije 47 godina u Osijeku, koji nije trošio svoju saborsku plaću nego je tim novcem osnovao Zakladu Milo moje za pomoć djeci na Intenzivnom odjelu osječke bolnice, proslavit će večeras, 20. studenog, koncertom u zagrebačkoj Areni dvadeset godina karijere i započeti turneju na kojoj će promovirati svoj osmi album ‘Moje boje’.

Hoće li cijela vaša obitelj, supruga i djeca, biti u gledalištu Arene? – Naravno, to nam je idealna prilika da svi skupa izađemo “u život”.

Dobivate li ljubavna pisma od obožavateljica? Što na to kaže vaša supruga Kim Ann s kojom ste u braku dvadeset godina? – Rijetko dobivam pisma jer svoju privatnost pokušavam ostaviti za sebe. Ako neko pismo i dođe do mene, ne otvaram ga nego ga vraćam pošiljatelju. Oprez je majka mudrosti i moja se supruga slaže s tim.

Koje darove vaša supruga najviše voli? – Kad ulovimo malo vremena i odemo u neki od naših omiljenih restorana na rižoto, ribu i čašu vina. Kaže da je tada najsretnija.

Gdje ste se upoznali? Kako ste je osvojili? – Upoznali smo se u Pittsburghu u SAD-u, gdje sam bio samo jedan od muzičara na turneji. Dopalo joj se što sam bio visok, plav, nabildan i strašno bogat, a htjela se i dočepati naših papira tako da može putovati svuda po svijetu.

Kako često vam djeca, 17-godišnja kći Ivana i 14-godišnji sin Matija, kažu: ostani radije s nama i otkaži koncert? – Djeca mi to nikada nisu rekla jer su davno naučila razlikovati tatu od onog Mire Škore koji pjeva.

Kako napreduje humanitarna akcija Daj pet!, projekt vaše Zaklade Milo moje, čije je zaštitno lice Blanka Vlašić? – Iznad svih očekivanja. Hrvatski građani prepoznali su cilj akcije i hvala im na tome. Što se tiče Blanke, mogu joj se samo s dubokim poštovanjem pokloniti i zamoliti Boga da joj dâ snage u ostvarenju svih njezinih snova.

Mislite li da vaši kolege imaju dovoljno sluha za patnje i potrebe drugih? – Svatko od nas, ja prvi, možemo napraviti mnogo više nego što činimo.

Jagoda Zamoda

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ukoliko želite znati zašto Miroslav Škoro nikad nije naučio svirati tamburicu, koje izvođače vole njegova djeca i ostale tajne iz njegovog života, pročitajte cijeli tekst u Gloriji br. 776 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
19. travanj 2024 15:39