POSLJEDNJI POZDRAV

Mišo Kovač se oprostio od prijatelja Mate Došena

Pjevač Mišo Kovač jučer se na zagrebačkom Krematoriju oprostio od dugogodišnjeg prijatelja i suradnika Mate Došena . Glazbeni producent, aranžer i skladatelj, koji se prije dvije godine vratio iz španjolskog grada Marbella gdje se s obitelji odselio 1988., nenadano je preminuo u snu, u zoru 2. travnja, na Veliki petak, nepuna tri mjeseca uoči svog 57. rođendana.

Nakon povratka, pokojni Došen prihvatio se rada na albumu „Ne tražim istinu“ pjevača Miše Kovača, najavljen kao posljednji u karijeri 69-godišnje glazbene legende. Desetak sati prije smrti, za miks–pultom u studiju Croatija Recordsa zgotovio i posljednju od 11 pjesama s albuma. Suradnicima se tek ovlaš požalio da mu trne lijeva ruka, ali u euforiji zbog dobro obavljenog posla nije obraćao pažnju na taj zlokobni simptom srčanog udara.

Osim članova obitelji – supruge Vesne Srećković, kćeri Vanje i Norme, te posinka Tina Dujmića , kojeg je njegova supruga dobila u vezi s glazbenikom Rajkom Dujmićem , s pokojnim glazbenikom su se oprostili brojne kolege i suradnici: Danijela Martinović , Petar Grašo , Antonija Blaće i Hrvoje Brlečić , Boris Novković, Nikša Bratoš , Jacques Houdek , Rajko Dujmić i supruga Snježana, Antonija Šola ….

Linker
24. travanj 2024 19:06