DOLORES LAMBAŠA

Moj obračun s njima

Otkako se saznalo da je u vezi s 37 godina starijim poduzetnikom Josipom Radeljakom, zagrebačka glumica Dolores Lambaša izbjegava davati bilo kakve izjave medijima. Za svoj prvi javni nastup zvijezda serijala “Dobre namjere” izabrala je internetsku stranicu svog Fan Cluba te se u razgovoru s Dijanom Ferenčak vrlo otvoreno obračunala sa svima koji su joj posljednjih dana “stali na žulj”.

U razgovoru koji je vođen u supetarskoj vili Doloresina novog dečka Josipa Radeljaka, glumica je iznijela svoju zgroženost medijima u Hrvatskoj koji umjesto da “pišu o djedovima i bakicama koji kopaju po smeću, o penzionerima koji su gladni, koji nemaju za lijekove i koji mjesecima čekaju u redovima kod liječnika, situaciji hrvatskih ratnih invalida, njihove djece, o Vukovaru, o kreditima za udžbenike”, radije se bave njenim statusima na facebooku.

Nimalo damski Dolores se obrušila i na glavnog urednika tjednika Arena Marka Cigoja nazvavši ga čovjekom koji je po “Bogu obilježen, a takvih se bolje kloniti”.

– Priroda sama učini svoje. Znam da mora pisati takve članke, jer silikonske usne, grudi, vjeđe i ostali djelovi tijela njegove supruge Josipe Pavičić Jo koštaju i stalno ih treba reparirati. Osim toga, njegov odabir, ako ga dotaknemo s privatne strane, žena – koje su sve redom silikonski napuhana poluživa bića – govori dovoljno o osobi. Što ga ja imam komentirati. A možda je ova moja primjedba i netočna, jer je dotični gospodin toliko pogrbljen da vjerojatno i ne vidi lica svojih odabranica – uvredama je Dolores Lambaša iznijela svoje ogorčenje na tekstove koji su u Areni objavljeni o njoj i njezinim ljubavima.

S druge strane Dolores je s puno divljenja progovorila o svom novom ljubavniku, kontroverznom splitskom poduzetniku, izjavivši kako se njemu ne može suprotstaviti niti jedan muškarac u Hrvatskoj sa svojim kvalitetama, barem što se tiče ozbiljnosti, odgovornosti, odlučnosti, ali i – morala.

– Hrvati, pa i Srbi, veliki učenjaci, znanstvenici, magistri kod nas, bez obzira na svoju titulu, pripadaju ipak balkanskom prostoru i primijetila sam – vole janjetinu i hektolitre vina. Oko 40-e im vitalne funkcije naglo oslabljuju i ostaju im ljutnja, sarkazam, zloća i ogromni trbusi. Da sam na njihovom mjestu, ne bih ni ja voljela Josipa Radeljaka. Nekako bi mi smetao, žuljao me, a nadasve bih bila kronično i nepopravljivo – ljubomorna na njega. Ne zaboravimo da je Josip Radeljak svoj ispunjen i lijep život proveo s najljepšim i najuspješnijim ženama u bivšoj Jugoslaviji, a i šire. I bile su lude za njim. To se ne oprašta – izjavila je Dolores.

O tome koliko je zaljubljena u 65-godišnjeg Radeljaka, Dolores je opisala na gotovo pjesnički način “Josipa sam čekala stoljećima, u svim prošlim životima. U njegovoj su se kosi smirili svi vjetrovi svijeta. Ali i razigrali. Oprostite mi na patetičnosti – ja sam žena i volim to biti. Ima li išta ljepše na svijetu nego voljeti i biti voljena? Živimo život u punoj njegovoj Snazi i Ljepoti. Poštujemo ga i on nas poštuje”.

Osim na novinare, mlada Šibenčanka obrušila se na poznatu glumicu Miju Begović, sestru tragično preminule glumačke dive Ene Begović, druge Radeljakove supruge. Njezin komentar odgovor je na izjavu Mije Begović da joj ne pada na pamet komentirati Dolores Lambašu.

– Cijeli život živjeti u sjeni najveće hrvatske dive ovih prostora i jedne od najvećih glumica, Ene Begović – zar to nije dovoljna rana i frustracija? Mislim da joj nije lako – nimalo decentna nije bila Dolores dok je govorila o Miji Begović, no zato je s najvećim poštovanjem pričala o njezinoj pokojnoj sestri Eni.

– Molim Vas i molim sve medije, od sada i ubuduće, jer bi bilo lijepo, da poštujete uspomenu na prvakinju Drame Hrvatskog narodnog kazališta i kada govorimo o njoj, dajte da govorimo s najvećim dostojanstvom, jer ga je Ena zaslužila – poručila je Dolores Lambaša.

Intervju u cijelosti možete pročitati na Dolores Lambaša Fan Clubu .

Pročitajte više: Dolores Lambaša: Skandalom do Hollywooda Dolores Lambaša: Ja sam mala iz Pakova Sela

Linker
29. travanj 2024 04:59