KOSTADINKA VELKOVSKA

Moja priča, moj život

U kazalištu Kerempuh održan je koncert glumice i šansonjerke Kostadinke Velkovske. Obljetnica njezinih 35. godina umjetničkog djelovanja zvala se Moja priča, moj život – Hrvatskoj s ljubavlju.

Hrvatsko-makedonska diva izvela je izbor hrvatskih i makedonskih tradicionalnih pjesama te šansona u režiji Borisa Svrtana. Pjevačicu je na pozornici pratio orkestar Tonija Eterovića potpomognut instrumentalnim ansamblom i sviračima tradicijskih glazbala.

Velkovska je publiku uvela u svoju životnu priču Krležinim monologom Pod maskom, a ostatak koncerta bio je presjek njezinih glazbenih odabira i glume. Nakon uvoda, na pozornici joj se pridružio njezin sin Nikola, s kojim je otpjevala ”Makedoniju”.

– Imam tri grada: Skoplje, Dubrovnik i Zagreb. No prof. Izet Hajdarhodžič uvjerio me da ostanem u Zagrebu. Tako se čini kao da zapravo nisam ja odabrala ovaj grad, već je on odabrao mene – istaknula je na stranici HRT-a, glumica i pjevačica čiji je put, prije svega, obilježen dvojnim, makedonsko-hrvatskim identitetom.

Njezinu obljetnicu uveličali su i glumci Mario Mirković, Duško Modrinić, zatim poduzetnici Višnja i Zdravko Pevec te političari Vesna Škare Ožbolt i Tonino Picula. Tko je od poznatih bio u publici pogledajte u fotogaleriji.

Linker
27. travanj 2024 12:49