ODABRANI

Na Eurosong idu Lea Dekleva, Boris Đurđević ili Ante Pecotić

Javnosti su danas u prostorijama HRT-a predstavljeni skladatelji pjesme koja će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu: Lea Dekleva, Ante Pecotić i Boris Đurđević. Njihove skladbe će u posljednjoj emisiji DORE 2011 – Idemo na Eurosong, izvesti dva finalista, a gledatelji i žiri će onda glasanjem izabrati hrvatsku pjesmu i izvođača za Eurosong 2011.

Skladatelji su izabrani zbog svog prijašnjeg rada, recentne uspješnosti te stilske bliskosti onome što Stručni ocjenjivački sud, koji ih je birao, želi za Eurosong.

– Pjesma će biti u mom stilu: dakle moderna, brza i na europskoj produkcijskoj razini – kazao je Boris Đurđević, dok je Lea Dekleva naglasila kako se od njene skladbe može očekivati drugačiji senzibilitet nego kod njenih kolega.

– Pretpostavljam da će Boris i Ante napisati nešto brže, ritmičnije pjesme, dok od mene možete očekivati nešto melodičniju, ali ne i sporu pjesmu, dodala je Dekleva.

Treći izabrani, Ante Pecotić rekao je kako mu ovo nije lak posao, ali je dodatni izazov te najavio skladbu visoke produkcijske razine.

Linker
30. travanj 2024 23:13