JELENA ROZGA

Na sunce ne izlazim prije pet

Splitska pjevačica Jelena Rozga (30) ljeto provodi radno, nastupajući diljem jadranske obale, a svaki slobodan trenutak koristi za uobičajene ljetne radosti – brčkanje u moru i izležavanje na kasnom popodnevnom suncu. Kako je prirodna plavuša, i koža joj je nježna, svijetla i osjetljiva, mora i te kako paziti da ne izgori. Zbog toga na godišnji odmor ide tek potkraj kolovoza, kad na Mikonosu i u Ateni, gdje će ga provesti, više nije tako vruće.

Kako se pripremate za boravak na suncu? – Lice i tijelo dobro namažem kremama Kanebo s visokim zaštitnim faktorom. No, svejedno ne izlazim na sunce prije pet popodne.

Jeste li kad izgorjeli? – Da, kad mi je bilo šest godina. Poslije mi se to više nikad nije dogodilo jer sam naučila paziti se.

Kojim preparatima njegujete tijelo poslije kupanja i sunčanja? – Najčešće proizvodima za njegu dječje kože: baby ulja obožavam jer su blaga i nježna te koži vraćaju sjaj i elastičnost.

Koji su najskuplji preparati na vašem toaletnom stoliću? – Dnevna krema, losion i emulzija za lice od Kaneba.

Kakav make-up volite? – Ovisi o prigodi: danju koristim svijetle boje, a za scenu zagasitije. Šminkom najviše volim istaknuti oči.

Kakva sjenila tada koristite? – Tamna – sve nijanse smeđe.

Koji puder najviše odgovara vašem tipu kože? – Koristim lagani tekući puder, no izbjegavam ga ljeti jer tad pustim kožu da ‘diše’. Zapravo, najviše mi odgovara Kanebov kompaktni puder, kojim samo ‘potapkam’ problematične dijelove lica.

Koji ste najbolji savjet čuli u vezi s njegom? – Zdrav san liječi sve. A uz mnogo sna treba i piti mnogo tekućine.

Čime njegujete kosu? – Nježnim dječjim i biljnim šamponima, no ne koristim nikakve regeneratore. Jeste li prirodna plavuša? – Jesam. Nikad nisam bojila kosu, čak ni stavljala pramenove.

Nikad niste ni razmišljali o tome da promijenite boju kose? – Ne, i sigurna sam da će u bliskoj budućnosti sve ostati nepromijenjeno. Kakvu frizuru ne možete zamisliti na sebi? – Ma, probala bih sve frizure.

Koji vam je najdraži kozmetički tretman? – Jednom mjesečno odlazim na teenlifting, tretman pomlađivanja aparatom za elektrostimulaciju mišića lica. Doktorica Sanja Gošović na taj mi način održava elasticitet i tonus kože.

Što imate u toaletnoj torbici? – Sjajilo za usnice. Koji vam je omiljeni parfem? – DKNY New York by Donna Karan.

Marijana Marinović

Linker
03. svibanj 2024 14:06