LJEPOTA BEZ GRANICA

Nada Rocco i Nada Abrus: Lijepe zrele godine

Za dame hrvatskog glumišta Nadu Rocco (63) i Nadu Abrus (58) uistinu se može reći da su slične koliko i različite. Povezuje ih isto ime, profesija, matično kazalište ‘Komedija’, plava boja kose i mladolik izgled, a razdvaja – način na koji su ga sačuvale. Ako zanemarimo dobre gene i pozitivan stav prema životu – na što se obje pozivaju kad govore o ‘tajni’ lijepog izgleda – ključni su tjelovježba, prehrana i kozmetičkih preparati. Estetska kirurgija u njihovom slučaju – pa čak ni fileri – ne dolaze u obzir.

Nada Abrus je prava temperamentna Splićanka i hedonistica: obožava dalmatinsku hranu (bez obzira je li kalorična ili ne), putovanja, druženja i vježbanje u teretani, a strast su joj i razne tehnološke novotarije: mobiteli, fotoaparati, kompjutori… Zahvaljujući vitkoj građi i seksepilu, u mladosti se bavila i manekenstvom – tada je zavoljela i eksperimentiranje sa šminkom i frizurama – a i danas će bez problema odjenuti minisuknju u kombinaciji s visokim potpeticama.

Nada Rocco nije u tom ‘điru’. Ta krhka i profinjena Zagrepčanka nježne puti više voli komotne, pomalo hipijevske kreacije. Zanimaju je knjige o duhovnosti, makrobiotička i vegetarijanska prehrana, a najviše je opuštaju meditacije i boravak u prirodi. Šminkanje joj nije najdraži bjuti ritual – a i tada kupuje samo onu s organskim sastojcima – već kupka s eteričnim uljima i mirisnim svijećama. Vrijeme rado provodi i na raznim seminarima o zdravom životu i nutricionizmu.

No, i jedna i druga Nada ponosne su što imaju istu kilažu kao i kad su bile mlađe i nadaju se, štoviše sigurne su, da će tako i ostati. Kako god bilo, redatelji i producenti ih još žele u svojim filmovima i serijalima pa je Nada Rocco prije nekoliko godina imala jednu od glavnih uloga u serijalu ‘Zabranjena ljubav’, koja se sada reprizira na RTL Televiziji, a Nada Abrus je glumila u popularnoj sapunici ‘Dolina sunca’ na HTV- u. Ostvarile su se i kroz obitelj: Nada Rocco ima 40-godišnju kćer Barbaru i 33-godišnjeg sina Luku – kako se zove i 29-godišnji sin Nade Abrus.

Ines Stipetić

Linker
26. travanj 2024 00:35