HAVING_RESPECT / WeHeartIt
SUBOTA JE DAN ZA ČIŠĆENJE

Najprljavija mjesta i predmeti u kupaonici

Mjesto koje bi u svakom domu trebalo biti najčišće, zapravo je često puta najprljavije jer mnogi prilikom čišćenja zaboravljaju na određene dijelove kupaonice u kojima se stvara najviše bakterija, gljivica i plijesni.

Donosimo vam 5 najprljavijih mjesta i predmeta na koja biste trebali obratiti posebnu pažnju i čistiti ih mnogo češće nego što je to možda bio slučaj do sada.

1. Posuda za četkicu za zube

Ne samo da je najprljavije mjesto u kupaonici, nego se nalazi na trećem najprljavijem mjestu u domu općenito! Ona je pravo leglo bakterija i trebali biste ju prati što češće.

2. Kupaonski otirač

Ukoliko ga nakon svakog korištenja potpuno ne osušite – također će postati mjesto okupljanja mnogih bakterija i gljivica što će u konačnici rezultirati stvaranjem plijesni.

3. Glava tuša

Još jedno mjesto koje mnogi samo ovlaš brišu, a trebali bi upravo suprotno. Glava tuša je idealno mjesto za okupljanje bakterija i prljavštine.

4. Spužvica za pranje

Izbjegavajte korištenje spužvice ili mrežice prilikom tuširanja, jer osim što se na njoj skupljaju odumrle stanice, također se množe i druge bakterije i gljivice koje vole vlagu.

5. Kada za kupanje

Kada je zasigurno jedno od najprljavijih mjesta u kupaonici. Odumrli slojevi kože, kosa i dlačice čine ju idealnim mjestom za razvijanje neželjenih bakterija i gljivica.

Linker
23. travanj 2024 20:19