JENNIFER ANISTON

Nastavak ljubavne sapunice s Johnom Mayerom

Ljubavna sapunica američke glumice Jennifer Aniston (41) i devet godina mlađeg glazbenika Johna Mayera nedavno je, čini se, ušla u treću fazu. Nakon dva prekida veze započete u veljači 2008., ljubavnici su, čini se, ponovno zajedno. Susreli su se slučajno, na koncertu u New Yorku, na kojem je opet zaiskrilo, no 41-godišnja glumica zasad je vrlo tajnovita – a vjerojatno i vrlo oprezna, s obzirom na to da ju je roker već dvaput iznevjerio.

Upravo stoga što zna da se mora i te kako potruditi da ponovno stekne njezino povjerenje, Mayer na sve moguće načine pokazuje koliko mu je važna zvijezda nekad megapopularnog TV serijala “Prijatelji”. Budući da ona živi u Los Angelesu, a on u posljednje vrijeme najviše boravi u New Yorku, nedavno je po nju poslao privatni zrakoplov kako bi bili zajedno. Sastali su se u hotelu For Seasons, a navodno satima nisu izlazili iz sobe, u koju su naručili večeru i vino. Mayer glumicu neprestano zasipa darovima, pa joj je tako poklonio i litografiju američkog pop-umjetnika Todda Goldmana, vrijednu dvije tisuće dolara.

No, iako uživa u njegovoj pažnji, Jennifer Aniston ne može zaboraviti kako ju je Mayer u kolovozu 2008. javno ponizio. Tada je, u jednom intervjuu, izjavio da je baš nedavno “napucao” Jen i da zbog toga nimalo ne žali.

– Nitko nikog nije prevario, niti nam je smetala razlika u godinama, među nama je jednostavno nestalo kemije. Ne želim trošiti njezino niti svoje vrijeme na nešto što nema smisla – rekao je.

Desničari se ljute

Ova izjava bila je Jennifer poput soli na ranu, koju joj je još tri godine prije toga zadao Brad Pitt , kad ju je ostavio zbog fatalne filmske dive Angeline Jolie . Uz to, izjava o “potrošenom vremenu” zaboljela ju je jednako kao i vijest, koju je čula nedugo prije toga, da su njezin bivši suprug i Angie postali roditelji blizanaca. Jen je dovoljno patila gledajući u novinama fotografije sretne obitelji, a sad se još morala suočiti i sa svojim ljubavnim neuspjesima. Naime, nakon razvoda od Brada Pitta, bila je godinu dana u vezi s glumcem Vinceom Vaughnom, potom se tješila u zagrljaju manekena Paula Sculfora, no i to je trajalo samo nekoliko mjeseci.

Nedugo potom u jednom restoranu u Miamiju upoznala je Johna Mayera, inače poznatog po vezama s glumicama Cameron Diaz i Jennifer Lowe Hewitt te pjevačicom Jessicom Simpson. Ispočetka se činilo da će s njim biti drugačije, no prva epizoda njihove sapunice završila je nakon samo šest mjeseci. Premda se prema njoj nije ponio nima lo džentlmenski, Jennifer Aniston mu je oprostila i u listopadu 2008. pružila mu novu šansu. Definitivni prekid – barem je tako tada izgledalo – uslijedio je u ožujku 2009.

Nakon toga, činilo se da se glumica odlučila dobro zabavljati i raditi: snima u prosjeku dva filma godišnje, a na jednom od njih, “Lovac na glave”, zbližila se s partnerom Gerardom Butlerom . Koliko su, zapravo, bili bliski, teško je reći, no strastvenim zagrljajima pred kamerama oboje su samo podgrijavali vijesti koje su izlazile u svim medijima – da su na snimanju postali ljubavni par. Nedavno se govorilo i da je imala romansu s glumcem Christopherom Gartinom, no njezin glasnogovornik to je demantirao. A onda je na vidjelo izašla istina: da popularna “Prijateljica” opet petlja sa starom ljubavi.

Možda se nada da će od Johna Mayera dobiti podršku i utjehu otkako su je na zub uzeli gorljivi američki desničari. Razlog je njezin novi filmu “Zamjena”, u kojem glumi 40-godišnjakinju koja nema sreće u ljubavi, ali želi dijete pa traži idealnog donora sperme. Dakle, priča slična njenoj životnoj, pa je promovirajući film u jednom TV showu rekla “kako žena danas ne treba muškarca da bi imala obitelj i djecu”. Ta je izjava razjarila konzervativce koji su je optužili da propagira samohrano roditeljstvo. Najdalje je otišao popularni američki TV voditelj i politički komentator Billie O’Reilly, koji je kazao da je “destruktivna za društvo”.

Aniston mu nije ostala dužna pa je na njegov napad cinično uzvratila:

– Naravno da su za idealan scenarij osnivanja obitelji potrebna dva roditelja zrele dobi jer je to jedan od najtežih poslova na svijetu. Također, mnoge žene sanjaju o princu na bijelom konju, koji će imati očinski instinkt i postati otac njihove djece, a za one koje još nisu srele svog Billieja O’Reillyja, drago mi je što znanost nudi još nekoliko opcija.

Nespretne izjave

Tek što se malo stišala bura oko ove nespretne izjave, glumica se ponovno zaletjela gostujući u TV showu Live with Regis and Kelly. Pričajući o snimanju modnog editorijala za Harper’s Bazaar, u kojem je bila odjevena i našminkana poput holivudske dive Barbre Streisand, rekla je:

– Da, igram se odijevanja! Radim to kako bih preživjela, kao da sam retardirana! Iako je publika u TV studiju reagirala smijehom, poslije su se javili predstavnici raznih udruga za osobe s mentalnim oštećenjima tvrdeći kako ih je uvrijedila. Ipak, ovih je dana stigla i jedna dobra vijest za Jennifer Aniston.

Sud u Los Angelesu zabranio je njezinom poremećenom obožavatelju, 24-godišnjem Jasonu Paytonu, da joj u iduće tri godine priđe na bliže od 100 metara. Poremećeni mladić slijedio je glumicu po cijeloj Americi i satima sjedio ispred njezine kuće u automobilu na kojem je urezao riječi -I Love Jennifer (Volim Jennifer). Riječ je o psihičkom bolesniku koji je tvrdio da je glumica zaljubljena u njega i da s njim želi imati djecu. Kad ga je policija privela, u torbi je imao oštar predmet i selotejp, DVD-e s njezinim filmovima, te notebook pun ljubavnih poruka. Jasona Paytona policiji je prijavio njegov otac, nakon što je mladić majci povjerio da se “ide oženiti Jennifer Aniston”.

Kristinka Šćavina

Linker
20. travanj 2024 08:16