JLP
SVI SMO KOMPLEKSNA BIĆA

Ne poznajem ženu koja nije komplicirana

Američka južnjačka ljepotica, kako ju se često karakterizira, kaže kako ne želi da ju se prosuđuje na temelju njena izgleda, ali ni porijekla, ni posla kojim se bavi kao ni odabirom uloga koje pretežito igra – jednstavno ne želi biti dio sterotipa – kaže rezolutno Reese Witherspoon (38) u intervjuu za siječanjsko izdanje britanskog Harper’s Bazaara.

Glumica koja se proslavila ulogama slatkih plavuša u romantičnim komedijama, za svoju prvu “ozbiljniju” ulogu u biografskoj drami o Johnnyju Cashu dobila je Oscara, a za njen najnoviji uradak Wild, koji je film istog žanra, također joj predviđanju zlatni kipić.

Govorivši o svojoj percepciji u javnosti Reese se dotakla i skandala kada je uhićena u pijanom stanju te još jednom naglasila kako su ljudi kompleksna bića i da ih kao takve treba gledati, a ne stavljati ih u ladice i percipirati kao jednolične.

– Svi smo mi kompleksni. Ja ne poznjaem ni jednu ženu koja nije komplicirana, kako to muškarci znaju reći. Sve žene su komplicirane, odnosno kompleksne – rekla je Reese i konstatirala da se na filmu nema često prilike vidjeti kompleksne ženske likove, što zasigurno pridonosi i samoj percepciji glumica koje igraju takve plošne likove.

Linker
24. travanj 2024 15:35