NAJBOLJE DOBA

Neda Ukraden: Godine su me oslobodile kompleksa

Zbog dobre forme i vitke linije, 63-godišnja pjevačicu mnogi uspoređuju s rock-bakom Tinom Turner, a tajna njezinog mladolikog izgleda je u tretmanima radiovalovima i kvalitetnim antiage dnevnim i noćne kreme, koje ne smiju biti preguste i premasne.

Nakon zamornih nastupa i dugih putovanja Neda Ukraden na očišćeno lice obično stavi ulje crne orhideje, koje koži vraća sjaj. Tijelo “hrani” losionima i kupkama na bazi bademova, narančina i maslinova ulja, a za održavanje vitke linije ključnim smatra tjelovježbu i pravilnu prehranu.

– Prehranu sam posljednjih godina gotovo potpuno promijenila. Više ne jedem svinjetinu i janjetinu, općenito sam smanjila količinu mesa, a odrekla sam se i proizvoda od bijelog brašna i mlijeka. No, sve bi bilo uzalud da sam zapustila fizičku aktivnost. Plivam, igram tenis i vježbam u teretani, a vjerujem da je ključ vitalnosti i posao koji me još ispunjava – kaže Neda Ukraden, dodajući kako su joj godine pomogle da se oslobodi kompleksa, a ne obrnuto.

Prati trendove, ali su joj sreća, mir i zadovoljstvo, koje ostvaruje kroz obitelj i profesiju, vredniji od obujma struka i bokova.

– Kad sam bila u dvadesetima, postavljala sam si mnogo zadataka i ciljeva, kao što su završetak školovanja, stvaranje obitelji i doma, napredovanje i uspjeh u poslu. Sada imam druge prioritete, a to znači da nastojim uživati u svakodnevnim stvarima: lijepom danu, smijehu mojih unučica, putovanjima, susretu s dragim prijateljima, snimanju novih pjesama… Svake večeri zahvalim Bogu što mi je dao snagu, razum i talent te zbog toga uistinu mogu reći – život je lijep i u zreloj dobi.

Damir Leljak

Pročitali ste dio priloga o hrvatskim ‘zlatnim djevojkama, – ženama koje u zrelim godinama izgledaju dobro i uživaju u životu. Kako se s godinama nose te kako su izgledale nekad, a kako sad Nada Rocco, Radojka Šverko, Zorica Kondža i Loredana Bahorić potražite u tiskanom izdanju Glorije (br. 976).

Možete se pretplatiti na PDF izdanje Glorije – u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, ali najviše štedite pretplatom na 24 mjeseca.

Linker
23. travanj 2024 22:34