MARTINA VRBOS

Nekima sam bila ljepša s više kilograma

Prije izlaska njezinog prvog solističkog albuma, nazvanog “Sve moje boje”, 24- godišnja riječka pjevačica Martina Vrbos smršavjela je čak 30 kilograma i promijenila frizuru. Više nije vedra brineta, već platinasta plavuša, s bob frizurom nalik na britansku manekenku Agyness Deyn, na koju podsjeća i otkačenim odjevnim stilom. Martina Vrbos započela je modne eksperimente još kao članica grupe Putokazi te kao prateći vokal grupe Let 3, a okušala se i na modnoj pisti noseći kreacije Ivane Popović na Cro-A-Porteru.

No, ostala je zapamćena i kao buca koja skače kao da je od gume u reklami T-mobilea, ali i kao vedra i vesela voditeljica emisije o hip hop glazbi na MTV Adriji.

Stalno ste u odjeći jarkih boja: nosite li ikad crno? – Naravno. To mi je, kao i svima, spas kad god ne znam što bih odjenula.

Birate li boju odjeće prema trenutačnom raspoloženju? – Ne. Nema boje koja može utjecati na moje raspoloženje.

Tko vam je uzor u odijevanju? – Od svakoga bih uzela ponešto, a najviše od TV voditeljice Mije Kovačić. Ta djevojka zbilja ima stila. Što god stavi na sebe, pristaje joj za pet.

Godi li vam to što vas često uspoređuju s manekenkom Agyness Deyn? – Meni se baš i ne čini da imamo isti stil. Ona u svemu izgleda sjajno, ali kad bih ja navukla toliko slojeva i nabacila toliko detalja, izgledala bih kao moderna slavonska snaša. Ona na sebe može staviti plavu trenirku, maramu oko vrata, žuti pulover, radnu kutu i izgledat će super. Ja bih se u tome osjećala, ali i izgledala, grozno.

Volite li u društvu ići u shopping? – Da, uvijek mi treba još jedno mišljenje jer mi se od silnog isprobavanja zna dogoditi da potpuno “iskrivim” stvarnu sliku pa kupim nešto što mi ne pristaje.

Što ste takvo kupili? – Jedne vrećaste hlače koje podsjećaju na dimije. Kad sam kod kuće još jednom provjerila kako mi pristaju, shvatila sam da na meni ne izgledaju kao na lutki u izlogu.

Jeste li ih pokušali zamijeniti? – Ne, jer uvijek izgubim račun pa stvari koje sam nepromišljeno kupila, stoje na polici i čekaju bolja vremena. Možda se ipak na kraju uklope u neku kombinaciju.

Koliko trošite na odjeću? – Zasad – umjereno, a kad budem u prilici, vjerojatno ću trošiti i više.

Kupujete li preko interneta? – Još ne naručujem sama, ali moja prijateljica iz New Yorka daje mi web adrese otkačenih i povoljnih dućana u New Yorku na kojima razgledavam stvari, pa mi ona donese sve što mi se sviđa.

Koji su vam omiljeni brendovi? – Obožavam odjeću s potpisom Christian Audiger i Ed Hardy: sviđaju mi se jarke boje i uzorci koji imitiraju tetovaže, kao i ukrasi od Swarovski kristala na majicama. Često je nosim kad nastupam, jer scena voli boje i efektne detalje.

Smatrate li da scenski izgled pjevača može utjecati na njegovu karijeru? – Sigurno da mu dobar izgled može samo pomoći. I ja sam, iako je to bilo više zbog zdravlja, veoma smršavjela. Ali u svemu vrijedi izreka – sto ljudi, sto ćudi. Nekima sam bila ljepša s više kilograma. Sada im, kažu, izgledam kao sve ostale pjevačice.

Pratite li trendove? – Mislim da sve pomalo utječe na mene: filmovi, spotovi i modni editorijali. Uvijek prisvojim pokoju dobru ideju.

Volite li eksperimentirati u modi? – Sve ovisi o tome gdje se nalazim. Kad sam bila u New Yorku, šetala sam ulicama u minicama jarkih boja, u visokim čizmama, i vrlo izražajno našminkana. Takva se nikada ne bih usudila prošetati Zagrebom. Čak sam prije povratka kući skinula duge “afričke” ekstenzije koje sam ondje stavila u kosu. Kod kuće ipak ne želim šokirati ljude u tramvaju.

Što je za vas provjerena formula? – Traperice, majica, čizme i velika torba. U tome se osjećam najbolje, a kako se obožavam šminkati, odjeća mi je uglavnom jednostavna, kako bi make-up što više došao do izražaja.

Kakve cipele nosite? – U mom ormaru možete naći cijelu zbirku balerinki, tenisica i kožnatih lakiranih čizama.

Koliko dugo možete izdržati na visokim potpeticama? – Najdulje sam izdržala od 18 sati do 4 ujutro, a nakon toga je uslijedio “križni put” do kuće.

Kakav nakit volite? – Obožavam masivne naušnice i narukvice, ali uglavnom nosim bižuteriju jer mi je nakit od srebra i zlata preskup.

Odlično ste istesali liniju: nosite li sad nešto što prije niste mogli? – Gležnjače. Prije ih nisam nosila jer bi mi noga u njima izgledala kao balvan, a nema mi goreg nego kad deblju nogu cipela “presječe” u zglobu!

Što odijevate kad poželite nekog zavesti? – Traperice koje lijepo pristaju i obična bijela majica kratkih rukava uvijek su mi veoma seksi, no, ne ostaje sve na tome. U zavođenju, osim modnih, koristim i neke druge adute.

Kakvo donje rublje najradije nosite? – Luda sam za čipkom. Zahvaljujući mojoj prijateljici, dizajnerici Jeleni koja mi šalje rublje iz New Yorka, imam mnogo prekrasnih kompleta.

Gdje je za vas granica seksepila i vulgarnog? – Seksepil i vulgarnost više su povezani s ponašanjem nego s izgledom. Ponekad su čedno odjevene žene mnogo vulgarnije od onih u provokativnim kombinacijama.

Koliko odjeća govori o osobi koja je nosi? – Mislim da odjeća ne čini čovjeka.

Koliko često mijenjate frizuru? – Stalno! U svakoj promjeni uživam i nikad nisam bila nezadovoljna novom frizurom. Uvijek imam neke lude ideje.

Pratite li i odjevnim stilom te promjene? – Ne, ali uvijek mijenjam make-up. Neke mi stvari dobro pristaju samo kad sam crnka, druge, pak, kad sam plavuša, a ja nisam lijena isprobavati nove boje i načine šminkanja svaki put kad promijenim boju kose.

Napisala Helena Štahan Snimila Biljana Gaurina/CROPIX Styling Zoran Aragović Make up Marija Butković Frizura Jasminka Kos

Linker
28. travanj 2024 10:38