PUTOVANJE

Nevena Rendeli: Moja kulinarska ekspedicija Mediteranom

Krstarenje uz talijansku, španjolsku i francusku obalu TV voditeljica Nevena Rendeli pretvorila je u kulinarsku ekspediciju, s koje se – nakon slasnih pogača, rakova, škampa, kraljevskih kozica i kraljevski skupih priljepaka – vratila jednako vitka.

Ovog proljeća priuštila sam si putovanje na kakvom dosad nisam bila – krstarenje Mediteranom na cruiseru. Costa Serena, na kojoj sam provela osam dana, može primiti 3500 gostiju i ima nekoliko stotina članova posade.

Prva dva dana lutala sam po tom velikom brodu istražujući palube i salone, i shvatila sam zašto ga – baš kao i ostale cruisere tih dimenzija – zovu plovećim hotelom. Brod, naime, ima 11 katova, na kojima su kabine i palube s bazenima, ima desetak restorana, igraonice za djecu, diskoteku, casino, wellness…

Interijeri su prepuni intenzivnih boja, sve bliješti od pozlate, stopala uranjaju u debele šarene tepihe, a statue anđela na svakom su uglu – totalna suprotnost bijelom trupu broda te plavetnilu mora i neba koji vas okružuju. Krstarenje sam uplatila u turističkoj agenciji Atlas, koja je organizirala i naš prijevoz autobusima od Zagreba do Savone, gradića na sjeverozapadu Italije, odakle brod isplovljava. Putovala sam s ujnom Marijanom, a u gradovima u kojima smo pristajali željele smo vidjeti tržnice i kušati domaću hranu, u čemu smo najčešće i uspijevale.

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve doživljaje i fotografije Nevene Rendeli s krstarenja Mediteranom potražite u tiskanom izdanju Glorije (br.959). Možete se pretplatiti na PDF izdanje Glorije – u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, ali najviše štedite pretplatom na 24 mjeseca.

Linker
19. travanj 2024 15:28