ENIS BEŠLAGIĆ U BOLNICI

Nije mu više do smijeha

Napisala i snimila Ines Stipetić

Sarajevski glumac Enis Bešlagić, popularni portir Šemso iz humorističnog serijala “Naša mala klinika”, s velikim je veseljem prošli petak doputovao u Bjelovar, na otvorenje BOK festivala, a s bolnim grčem na licu ga je napustio dva dana poslije. Glumac koji je na festival stigao s predstavom “Pukovnik Ptica” u izvedbi ansambla Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, nije se na kraju popeo na pozornicu jer je na dan izvedbe nastradao. U nedjelju u podne, naime, igrala se rukometna utakmica između momčadi “Naše male klinike” i hrvatskih političara. Bez prethodnog zagrijavanja, Enis je protivničkom igraču oteo loptu i pojurio prema golu, no u duelu s hrvatskim ministrom unutarnjih poslova, Ivicom Kirinom, iskrenuo je nogu i ubrzo šepajući napustio teren.

Iako je bio uvjeren da je samo istegnuo gležanj, nakon utakmice ga je pregledao njegov suigrač, bjelovarski kirurg Željko Štirić, koji je inzistirao da ode i na ultrazvučni pregled. Taj je, na žalost, pokazao da je povreda teža nego što se mislilo te da je glumcu pukla Ahilova tetiva. Kad je saznao da takva ozljeda zahtijeva operaciju, nakon koje će morati najmanje tjedan dana ležati u bolnici te nekoliko tjedana u gipsu i oporavljati se, Enisu Bešlagiću pao je mrak na oči. U Zagrebu, naime, snima serijal “Cimer fraj”, u kojem tumači jednu od glavnih uloga (recepcionara Meme), a pregovara i za neke filmske uloge.

Goran Navojec i organizacijski tim BOK-a učinili su sve da svog ranjenog kolegu prebace kući u Sarajevo: angažirana su dva vozača, jedan koji je vozio Enisa u njegovu automobilu, i drugi u pratnji. Enisa su dovezli do Slavonskog Broda, gdje su ga dočekali prijatelji iz Sarajeva koji su ga vratili kući. U ponedjeljak ujutro otišao je u bolnicu na pretrage, a u utorak ujutro već je bio operiran. Zbog njegove nezgode prekinuto je snimanje humorističnog serijala “Cimer fraj”, a stanku – dok se glumac ne oporavi – scenaristi će iskoristiti za smišljanje nove priče, u kojoj će se Enis pojaviti sa štakama i gipsom na nozi.

Linker
16. travanj 2024 14:52