IRINA ČULINOVIĆ I VLADIMIR FABER

Nikad kasno za ljubav

Dugogodišnje prijateljstvo radijske voditeljice Irine Čulinović (34) i Vladimira Fabera (45), državnog tajnika u MUP-u, nedavno je preraslo u ljubav. Već se neko vrijeme šuška da su njih dvoje zajedno, a prošli su petak i potvrdili ta nagađanja pojavivši se u zagrebačkom kazalištu “Gavella” na premijeri Moliereove komedije “Tartuffe”.

Voditeljica na Radio Anteni i bivši ravnatelj zagrebačke policije poznaju se više od deset godina. Prvi put su se sreli u proljeće 1999. u Sisku. Vladimir Faber tada je bio načelnik Policijske uprave Sisačko-moslavačke županije, a Irina Čulinović, mlada novinarka radija Quirinus, dobila je zadatak da intervjuira jednog od šefova u policiji, za što joj je trebalo njegovo odobrenje. Njihovi prijatelji kažu kako je Irina odmah “zapela za oko” iskusnom policajcu, ali taj prvi službeni susret prerastao je s vremenom u prijateljstvo.

Odlazak u kazalište

Kad se ona sljedeće godine preselila u Zagreb, jer je dobila posao na Obiteljskom radiju, ostali su u vezi, čuli su se telefonom i povremeno vidjeli na kavi. Nastavili su prijateljevati i kad se udala, a bio joj je i velika potpora kad se lani odlučila razvesti od Stevice Soldata, s kojim ima petogodišnjeg sinčića Karla.

Njena karijera nije trpjela zbog privatnih problema. Slušateljima Radio Antene, koji je svakodnevno slušaju od 9 do 13 sati, uljepšava dan svojom neiscrpnom energijom i spremnošću na šalu u svakom trenutku. A za svoj portal Ordinacija.hr dobila je brojne pohvale i nagrade. Međutim, u privatnom životu proživljavala je najteže dane. Nedugo nakon što se razišla od supruga i podnijela zahtjev za razvod braka, doznala je da ima melanom, što ju je silno prestrašilo. Ponajprije ju je plašila budućnost njezina sina. O svojoj bolesti i privatnim problemima razgovarala je samo s obitelji te nekolicinom najbližih prijatelja, među kojima je bio i Vladimir Faber, bivši glavni ravnatelj policije i nekadašnji zapovjednik antiterorističke jedinice Alfa. On je dobro razumio kroz što prolazi, jer se ni njegov brak, iz kojeg ima 19-godišnju kćer Teu, također nije održao.

Nalazi Irine Čulinović sada su u redu i doista se može opustiti, otići na neki koncert ili kazališnu predstavu u slobodno vrijeme. U čemu će je Vladimir Faber rado pratiti.

Snježana Drgojević Harapin

Linker
30. travanj 2024 15:33