GLUMA I PJESMA

Nikša Kušelj: Zbog albuma nisam slavio 40. rođendan

Dubrovački glumac Nikša Kušelj, jedan od pobjednika showa Zvijezde pjevaju, jedva čeka nedjelju 16. listopada i promociju svog debitantskog albuma ‘Berači soli’ uz pratnju benda V.I.S.Conti u zagrebačkom HNK-u. Na albumu je skupio svojih 12 autorskih pjesama, a zbog koncertne promocije odgodio je feštu u povodu okruglog, 40., rođendana.

Što vama simbolizira sol? – Sol je simbol nepokvarljivosti, sa zrncem soli u glavi pametnije se zbori, a sol na rani može biti i lijek. Berači soli su pak slika mog djetinjstva.

Koje još slike pamtite? – Bosonoge ljude na ulici, ljetno kino, ribare koji viču ‘ala ribe’ a posebno ranu jesen, kad se smiruje vreva i počinje škola.

Kad ste napisali prvu pjesmu? – Sve je počelo u osnovnoj školi sa zezalicama i rugalicama, a i jednu školsku zadaćnicu sam napisao u stihu da izbjegnem pisanje sastavka. Poslije sam svoje pjesme izvodio s različitim bendovima, a primijetio sam da me glazba prati i u glumi. U serijalu ‘Kad zvoni’ igrao sam posrnulu pop-zvijezdu, u ‘Mamutici’ razuzdanog gitarista, a za predstavu ‘Zagorka’ napisao sam pet ‘songova’, od kojih se izvodi – jedan.

Imate li još koji skriveni talent? – Film, kazalište, glazba i poezija su isprepletene umjetnosti, a sad sam se zaludio fotografijom. S prijateljicom, dubrovačkom fotografkinjom Marom Bratoš, radim na projektu Ulica s imenom grada, a sa Zoranom Vuletićem bio sam i scenarist i redatelj svog spota za pjesmu ‘Bosa noga’. Dovršio sam i zbirku pjesama, od koje bi jednog dana mogla nastati kabaretska predstava.

Kakvi su vam planovi? – Htio bih snimiti spot za svaku pjesmu, te prepjevati album na francuski i talijanski i objaviti ga u tom govornom području. Nadam se da ću jednom snimiti i svoj film.

Marijana Marinović

Linker
26. travanj 2024 21:13