VJERUJE U ANĐELE

Nikša Sviličić: Dolores je talentirana glumica

Nepuna tri mjeseca nakon premijere na Pulskom filmskom festivalu, gdje je osvojila nagradu publike, romantična komedija “Vjerujem u anđele” u četvrtak dolazi u domaća kina. Uoči svečane premijere, koja će biti održana u utorak, 13. listopada, u zagrebačkom kinu Cinestar Novi Zagreb, redatelj Nikša Sviličić nada se da će uspjeti vratiti domaću publiku u kina i ponoviti uspjeh koji je imao s projekcijama u Puli i Komiži.

– U Komiži je atmosfera bila sjajna i cijelo mjesto je živjelo za taj film. Srce mi je bilo puno kad sam vidio da ljudi čekaju u redu za kartu, da vide film u kojem glumi njihov grad. Prvih par dana bili smo čuđenje u svijetu, sve je poprimilo festivalsku dimenziju, a zadnjih deset dana počeli su nas diskretno ispitivati kad bi “već išli ća” – kazao je 39-godišnji debitant Sviličić, ujedno i ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, s kojim smo razgovarali u opuštenoj atmosferi sarajevskog kafića Kuća sevdaha.

Jedan od aduta filma svakako je i glavna glumica Dolores Lambaša, koja je ovoga ljeta punila stupce novine, no ne s filmom već sa svojim ljubavnim životom. Zato je bilo neizbježno i pitanje o medijskoj pompi oko atraktivne crnke.

– Hoće li Doloresina popularnost biti dobra za film? Intimni život mojih glumaca mene uistinu manje zanima od onog života koji ja živim s njima kreirajući film. Ona je izuzetno talentirana glumica, koja ima izuzetni potencijal: glumački, recitatorski i pjevački, a na njoj je da li će svoje talente staviti u službu nečega što će joj podići dramski ugled ili će ih koristiti na neki drugi način u neke druge svrhe, koje joj ne bih baš preporučio. Uvjeren sam da će se o njoj još puno čuti, možda i nije loše sve što se događa uz nju – otvoreno je prokomentirao Nikša Sviličić kako sagledava dosadašnju karijeru zvijezde svog filma.

Od samog početka snimanja, redatelj nije skrivao da ovaj film radi za publiku, pa i sada naglašava da je “Vjerujem u anđele” ugodan bijeg od stvarnosti.

– Publika mi je od prvog trena bila netko o kome sam razmišljao da imaju osjećaj da su pogledali nešto čime će biti oplemenjeni. U ovom filmu nema teških tema, naglasio bih feeling good moment te bih se čak usudio reći da se radi o ugodnom eskapizmu – kazao je Sviličić.

Cijeli intervju s redateljem filma “Vjerujem u anđele” pogledajte u video prilogu.

Linker
29. travanj 2024 05:50