DIREKTAN IZBOR

Nina Badrić putuje na Eurosong

Odlukom urednice Zabavnog programa HTV-a Elizabeth Homsi, umjesto klasične obljetnice pjevačkog natjecanja Dora, u kojem je proteklih 19 godina publika i struka birala pjesmu i autora koji će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, na put u Azerbajdžan ići će Nina Badrić sa pjesmom koja još nije odabrana.

– Nakon dugo godina nesudjelovanja na ovakvim manifestacijama, konačno sam prihvatila direktan poziv HRT-a s velikim zadovoljstvom. Imamo težak put kvalifikacija. Otprilike kao nogometna repka, samo što sam ja i izbornik i strijelac – stoji u izjavi pjevačice. Nina dodaje i kako je najvažnije proći polufinale, i moli za samo malo sreće.

– Željela sam napraviti nešto posebno za svečani rođendan našeg najjačeg festivala. Izabrali smo Ninu jer ima svjetski glazbeni pristup, urbani glazbeni izričaj, snažan vokal, dosad nije nastupala na Eurosongu i trenutačno je top hrvatski izvođač. Pjesmu s kojom će nastupiti još uvijek nismo odabrali, dvoumimo se između dvije vrlo kvalitetne skladbe, a zasad mogu reći kako je Nina čak i jedan od autora glazbe i teksta – otkriva Homsi ekskluzivno za Jutarnji list.

Ninin posljednji nastup na Dori bio je prije devet godina, kada je osvojila drugo mjesto iza Claudie Beni. Tada se rasplakala i zarekla da na Dori više neće nastupiti, prenosi Jutarnji list. No izgleda da joj ova ponuda vodstva nacionalne televizije zvuči dovoljno dobro da sve to zaboravi i napokon pokaže kakav uspjeh može ostvariti na najvećem europskom pjevačkom natjecanju.

– Projekt smo podijelili na dvije večeri. U petak ćemo napraviti retrospektivu svih 19 pobjednika, a u subotu ćemo gledateljima priuštiti isključivo glazbeni show Nine Badrić u kojemu ćemo predstaviti i odabranu pjesmu za Euroviziju – dodaje Homsi. U tijeku su dogovori sa Opatijom oko povratka Dore u taj grad, a kao rezervna opcija još uvijek su studiji na Prisavlju.

Cijeli tekst pogledajte na Jutarnji.hr.

Linker
28. travanj 2024 07:27