VESNA ŠKARE OŽBOLT

Nitko nije primijetio moj trbuh

S Tinom je sve bilo drukčije. Lakše. Nije bilo one početne napetosti, nervoze i neizvjesnosti hoće li sve biti u redu. Jednostavno sam ovladala svojim tijelom i mislima – otkriva odvjetnica i bivša saborska zastupnica Vesna Škare Ožbolt (47), majka Valentine (15) i Tina (10).

– Bila je to 1997., vodila sam pregovore i cijeli proces mirne reintegracije Podunavlja i kad sam napokon htjela reći da sam trudna, kolegi Hrvoju Šariniću poginuo je sin. Gledati njega kako sjedi u svom kabinetu i plače obeshrabrilo me da kažem za svoju trudnoću. Interesantno, nitko nije primijetio moj trbuh. Uz sve liječnike kojima sam bila okružena, od Kostovića, Granića, Jakšića i Langa, nitko nije primijetio moju trudnoću.

No, kad mi je predsjednik Tuđman ponudio mjesto predstojnice Ureda, odbila sam. Morala sam mu priznati da ću za četiri tjedna roditi. Zaprepašteno me pogledao. Pogledao je u moj trbuh. Zacrvenio se, a meni je bilo neugodno. Nakon toga vijest se pronijela uredom poput plamena. Od predsjednika, naravno, jer se raspitivao tko je što znao o mojoj trudnoći. Strašno sam mu zamjerila. Rekla sam mu u ljutnji: “Predsjedniče, stalno ispitujete otkuda vam cure informacije. Pa cure od vas, samo sam vama to rekla!”.

Linker
29. travanj 2024 10:16